Открийте ни и в

Крими в САЩ

Изнасили приятелката ми, уби деца и ги скри с джакузи: Извергът Уорд от Орегон

Уивър накарал сина си да изкопае гроб за една от жертвите му, щял да сменя канализацията

публикувано

на

Изнасили приятелката ми, уби деца и ги скри с джакузи: Извергът Уорд от Орегон

През август 2002 г. Франсис Уивър, синът на Уорд Уивър III, се свързва с полицията в Орегон, за да съобщи, че баща му е изнасилил 19-годишната му приятелка. Тя e избягала от къщата гола и така успяла да привлече вниманието на минаващ шофьор, който я отвежда в безопасност.

Но Франсис има още нещо, което иска да съобщи на полицията: баща му му признава, че е убил две момичета.

Изчезването на Ашли Понд и Миранда Гадис през 2002 г. в Орегон Сити насочва националното внимание към Уорд Уивър III: той живее малко по-нагоре по улицата от момичетата, а в телевизионно интервю през юли 2002 г. стои точно над бетонната плоча, където e заровил едното от тях.

Смазан от насилието: Бит и измъчван за 290 лв., дядо Димитър не дочака справедливост

Подготовката за ареста на Уивър за убийствата на Понд и Гадис ще разкрие една смразяваща семейна история.

Уорд Уивър III израства в насилие

Роден на 6 април 1963 г. в Северна Калифорния, Уорд Уивър III е системно малтретиран – баща му, Уорд Уивър-младши, на практика го изоставя на 4-годишна възраст, а майка му се омъжва повторно за системен алкохолик, който често го бие с колана си, пише chr.bg.

Уивър на свой ред изкарва разочарованието си върху по-малките си братя и сестри, като често пребива по-малкия си доведен брат и се държи жестоко с най-малката си сестра, която по-късно казва, че не може да си спомни момент, в който брат й не я е наранявал.

През април 1981 г. роднина обвинява Уивър в изнасилване, но полицията не повдига обвинения, защото той току-що се е записал във флота. През май 1982 г. е освободен с почести и се връща с филипинка у дома, като се жени за нея през август 1984 г. Двойката има четири деца, а контролиращото и насилствено поведение на Уивър

продължава през цялата им връзка

Семейството се премества в Бейкърсфийлд, Калифорния, където мъжът се надява да се свърже отново с баща си, който е съден за убийство: през 1981 г. Уивър-младши, тогава шофьор на камион, спира, уж за да помогне на момче и момиче с аварирала кола, пребива 18-годишното момче до смърт с оловна тръба и отвлича 23-годишната му приятелка.

Младши многократно я изнасилва по пътя обратно към дома си в Калифорния, а по-късно и я удушава, когато тя го ухапва за пръста. След това кара 10-годишния си син да помогне да изкопаят дупка с мотива, че има счупена канализационна тръба. Накрая покрива тялото на жената с бетон и построява дървена платформа отгоре.

Изнасили приятелката ми, уби деца и ги скри с джакузи: Извергът Уорд от Орегон

Ашли Понд изчезва на 9 януари 2002 г., а приятелката й Миранда Гадис изчезва само два месеца по-късно.

Уорд Уивър III и изчезването на Ашли Понд и Миранда Гадис

През август 1997 г. Уорд Уивър III, вече два пъти развеждан, наема къща на 2507 Саут Бийвъркрийк Роуд в Орегон Сити.

Един ден 12-годишната му дъщеря, Мелъри, се мотае с две приятелки от училище: 12-годишната Ашли Понд и 13-годишната Миранда Гадис. Трите посещават един и същ училищен курс по танци и дъщерята на Уивър редовно кани Понд, Гадис и други приятелки да преспят у тях.

В края на 2001 г. Понд обвинява Уивър в опит да я изнасили в къщата му. И въпреки че инцидентът е докладван на полицията, не са повдигнати обвинения.

Уорд е разкрит

Върху Уорд Уивър III се стоварва страхотно медийно внимание, тъй като поведението му започва да буди подозрения. Полицията претърсва къщата, но безрезултатно; новинарските камери показват кучетата на ФБР около имота, като се вижда и ново джакузи, готово за монтиране.

IQ 300! Историята на най-умния човек на Земята

На 2 октомври 2002 г. Уорд Уивър е осъден по шест обвинения в убийство и различни обвинения за изнасилване и сексуално насилие. И през септември 2004 г., за да избегне смъртното наказание, той се споразумява, като признава две обвинения и не оспорва останалите. Мъжът все пак е осъден на две доживотни присъди без право на замяна.

През 2009 г. по-малката сестра на Миранда Гадис посещава Уивър в затвора, където той й признава, че е убил Понд и Гадис „с голи ръце“ и й казва, че е планирал след тях да убие и нея, но тя е била твърде малка по това време.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено