Открийте ни и в

България

Изплащането на пенсиите започва след седмица

От 1 юни започва изплащането на еднократната добавка от 75 лева на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс

публикувано

на

Изплащат над 1000 украински пенсии в България

Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях през юни започва на 7 юни (вторник) и ще продължи до 20 юни (понеделник). Това съобщиха от пресцентъра на Националния осигурителен институт (НОИ).

То ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от станциите. Преводите на юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни.

Отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г. Неполучената и през май еднократна великденска добавка от 70 лв. (отнасяща се за април), хората трябва да поискат от териториалното поделение на НОИ, което изплаща пенсията.

От 1 юни започва изплащането на еднократната добавка от 75 лева на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през април тази година. Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени общо 3493 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 752 315 души.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА