Открийте ни и в

СВЯТ

Изригващият вулкан на остров Ла Палма се превръща в туристическа атракция

Туристи се стекоха, за да наблюдават изригването на вулкана

публикувано

на

Сн: БТА

Туристите изявиха желание да помогнат на Ла Палма, като похарчат там пари, за да стимулират икономиката на острова. Олга Рейносо се възползва от почивния си ден, за да види изригващия вулкан на испанския остров Ла Палма. Както много други туристи тя искаше да помогне на жителите на острова, чиито домове са разрушени, а реколтата е съсипана.

„Нашият начин да помогнем е пасивен – идваме тук да видим вулкана, който е нещо уникално, но допринасяме с пари, като ги харчим в хотелите, ресторантите, за коли под наем“, разказва Рейносо, която е от близкия остров Фуертевентура.

Планът за извънредни вулканични ситуации на Канарските острови ограничи достъпа до пътищата близо до вулкана Кумбре Виеха, така че екипите за сигурност и за спешни случаи да могат да работят. Въпреки това е създадена безплатна автобусна услуга, така че хората да имат достъп до зоната на вулкана от безопасно разстояние.

Вулканът на остров Ла Палма погълна още къщи

От началото на изригването на 19 септември лавата от вулкана е покрила близо 900 хектара земя, унищожавайки около 2000 сгради и много бананови плантации. Повече от 7000 души трябваше да бъдат евакуирани.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено