Открийте ни и в

Лайфстайл

Изследване: Хората, които се „покланят“ на знаменитости, имат по-лошо когнитивно представяне

Резултатите от изследването се появиха в резултат на проучвания, обхващащи 20 г. в Унгария

публикувано

на

Според проучване хората, които проявяват натрапчив интерес към известно име, имат по-ниско когнитивно представяне. Според този резултат може да предполага, че установяването на по-дълбока връзка със знаменитост може да бъде пряко свързано с по-ниско представяне при задачи, които изискват внимание и фокус.

Резултатите от изследването, които се появиха в резултат на проучвания, обхващащи 20 години в Унгария, хвърлят светлина върху връзката между „поклонението на знаменитостите и когнитивните способности“.

В рамките на изследването са изследвани 1763 възрастни, 66 процента от които мъже. Повече от 70 процента от участниците в проучваната група, която се състои от възрастни на възраст 18-79 години със средна възраст 37 години, са с висше образование, а повече от 28 процента са със свидетелство за средно образование.

Част от изследването включва участници, които изпълняваха два теста за интелигентност по лексика и аритметика. Всеки тест е от 30 елемента, състоящи се от въпроси като 30 произволно избрани думи от Енциклопедия Британика, последвани от четири възможни дефиниции с една дума, едното от които беше правилно.

Една от хипотезите на проучването е, че производителността, която измерва кристализираната интелигентност, интелигентността и комбинацията от двете ще намалее с увеличаването на нивата на поклонение на знаменитостите. Резултатите показват, че по-високите резултати от поклонението на знаменитостите и в трите измерения са свързани с по-ниско представяне на два когнитивни теста, въпреки че тези асоциации често са слаби.

Участниците също бяха подложени на скалата за отношение на знаменитостите и скалата за самочувствие на Розенберг в рамките на изследването.

Друга хипотеза на изследването е, когато се вземат предвид полът, възрастта, образователното ниво, текущите семейни доходи, текущото финансово богатство и самочувствието на участниците, че ще има отрицателна корелация между резултатите, получени от лексиката и аритметични тестове.

Тримата автори, написали статията, подчертават, че някои проучвания са стигнали до „смесени констатации“ относно връзката между поклонението пред знаменитостите и когнитивните умения, но че това конкретно проучване има за цел да използва относително голям размер на извадката, в съгласие със съответните демографски, социално-икономически и психологически променливи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено