Открийте ни и в

КРИМИ

Изслушването за стрелбата в училището: Действията на полицията бяха “унизителен провал”

Маккроу представи пред комисията поредицата от провали в комуникацията, които са изострили отклоненията в процеса на вземане на решенията

публикувано

на

На изслушването заради стрелбата в училището бяха изнесени данни за бавната реакция на полицаите

Комисия към Сената на Тексас проведе във вторник изслушване на тема сигурност в училището, полицейска подготовка и социални медии вследствие на трагедията, която се разигра в начално училище в Ювалди, където бяха застреляни 21 души.

Между свидетелите бе директорът на Департамента на Тексас за обществена безопасност Стивън Маккроу, чиято служба води едно но няколкото разследвания на полицейската реакция на кървавото събитие. Той заяви, че разследването на неговата служба е довело до “убедителни доказателства”, че полицейската реакция в случая е била “унизителен провал”.

Маккроу представи пред комисията поредицата от провали в комуникацията, които са изострили отклоненията в процеса на вземане на решенията на място. Това е притъпило действията на полицията при стрелбата в училище “Роб”. Той потвърди, че старшият офицер на мястото Пийт Аредондо е пристигнал в училището без радиостанция. По-късно местните полицаи и агентите на Border Patrol са изгубили радиовръзка вътре в училището.

Родителите на убитите деца от Тексас искат да съдят производителите на оръжие

Това е накарало Аредондо и другите накрая да премина на комуникация чрез диспечерите и мобилните си телефони. Според хронологията на събитията, представена от Маккроу,  Аредондо и другите агенти надлежно обсъждали положението на хората вътре в училището и начини как да пробият през вратата, където се е барикадирал стрелецът.

Според записите около час след влизането на въоръжения Салвадор Рамос в училището, един полицай е чут да казва на Аредондо:

“Хората ще ни питат защо се бавим толкова”.

“Опитваме се да защитим живот” – отговорил офицерът, според записите.

Маккроу заяви, че командирът на място – началникът на полицията на училищния район Пийт Аредондо – е бил “единственото нещо, което е спряло служителите” да проникнат в класната стая, където се бил барикадирал Рамос. По думите му Аредондо “е решил да постави живота на служителите  пред този на децата”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА