Открийте ни и в

България

Изтече проект на споразумението за властта. Ето го

Вижте текста на споразумението, което се очаква да бъде подписано от четирите партии в бъдещия кабинет

публикувано

на

Проект на споразумението за управление на бъдещата четворна коалиция изтече в медиите на фона на продължилите и днес преговори по него.

Рано сутринта стана ясно, че БСП все още има забележки по него, а след среща между четирите партньора в новото управление разногласията бяха преодолени. Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев обяви след разтоворите, че документът е одобрен окончателно.

Очаква се утре той да бъде подписан от лидерите на “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България”.

Различията са изчистени: Коалицията може да бъде подписана в петък

В текста на изтеклото споразумение е заложено намерението на ПП да предложат следващият премиер и двама вицепремиери. При партията на Кирил Петков и Асен Василев отиват министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи, отбраната, транспорта и културата. Ще имат и министър на растеж и иновации.

Всяка една от партиите трябва да има и вицепремиер, макар в изтеглия вариант на споразумението ИТН да нямат такъв. „БСП за България“ ще предложи министрите на труда и социалната политика, на икономиката и индустрията, който ще е вицепремиер, както и на земеделието и на туризма.

За “Демократична България” договорката е за министерството на правосъдието, околната среда и електронното управление. Като министърът на МОСВ ще бъде и вицепремиер.

Партията на Слави Трифонов “Има такъв” ще предложи министри на енергетиката, външните работи, регионалното развитие и спорта.

Вижте споразумението ТУК.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено