Открийте ни и в

България

Изтича срокът за участие в конкурса за шеф на БНТ

Все още няма кандидати

публикувано

на

Днес – 27 май, изтича крайният срок за подаване на документи от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. Самият избор е насрочен за 29 юни.

Съгласно процедурата до 17.00 часа на 27 май се подават документи, а до 15 юни трябва да бъдат обявени допуснатите до конкурса кандидати. Съветът за електронни медии ще има два дни, за да проведе изслушвания с допуснатите до третия етап на конкурса кандидати. Това трябва да се случи на 27 и 28 юни.

На 29 юни членовете на СЕМ ще гласуват. За да бъде избран нов генерален директор на обществената телевизия, той трябва да получи най-малко три гласа от състава на СЕМ. Ако никой не получи толкова, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай, че и на него не бъде избран генерален директор, един час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява.

Мандатът на сегашния генерален директор на БНТ Емил Кошлуков изтича на 10 юли.

Ден преди да изтече крайният срок за подаване на кандидатурите, официални кандидатури не са внесени. Сайтът mediapool.bg съобщи обаче, че бившият шеф на новините в бТВ Венелин Петков ще се кандидатира. Същото ще направи и настоящият директор на БНТ Емил Кошлуков. Камен Воденичаров се е отказал от надпреварата.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено