Открийте ни и в

Вашите пари

Илинойс планира най-високите бизнес данъци в САЩ

Вижте подробности за плана на Притцкер.

публикувано

на

Докато щатите в т.нар Midwest се опитват да бъдат business friendly, като намаляват корпоративния данък, Илинойс е на път да се превърне в щата с най-високите бизнес данъци в страната.

На 1 юли Индиана намали корпоративния данък за компании от 5.5% на 5.2% – ход, който щатът предприема всеки месец юли от 2012 година насам, когато данъкът за бизнеси там беше 8.5%. Ако тази политика се запази, следващата година данъкът за бизнеси в Индиана ще бъде 4.9%.

Дотогава Илинойс може да има

 двойно по-висок корпоративен данък

 за бизнеси от 10,49%.

В момента компаниите в Илинойс са облагани с 9.5% данък (това включва т.нар. Personal Property Replacement Tax), но това е на път да се промени, ако гласоподавателите в щата приемат предложението на губернатора Джей Би Притцкер за увеличение до 10%.

Джей Би Притцкер, Сн.: Flickr

Предложението за поправка в щатската конституция, или т.нар. Fair Tax Amendment бъде включено в бюлетината на изборите през ноември, а за да постигне целта си, Притцкер инвестира 56.5 милиона долара в реклами. Според губернатора премахването на т.нар. flat tax rate и преминаването към прогресивен данък върху доходите на фирмите е по-справедлив начин на облагане.

Ново проучване обаче показва, че по-малко от половината малки бизнеси в страната ще могат да останат отворени, ако кризата с COVID-19 продължи повече от 4 месеца. За онези малки и средни бизнеси, които оцелеят, подобно увеличение на щатския данък може да е пагубно.

„Вярвам, че ако прогресивният данък бъде приет, още повече бизнеси ще напуснат щата“, казва Майкъл Патриколски, зъболекар от предградието Палос Хайтс, „Не можеш да управляваш бизнес в щат, който се издържа от твоята печалба“, допълва той.

Малките бизнеси ще пострадат най-много

Данъците на повече от 100 000 малки бизнеси в Илинойс могат да се повишат с около 47% – от 6.7% на 9.49% според предложението на Притцкер. Това също е почти двойно облагане в сравнение със съседна Индиана. Това ще е пагубно за още по-голяма част от жителите на Илинойс, защото малките бизнеси агрегират близо 60% от откритите нови работни места.

„Обмисляме да преместим бизнеса си“, казва Антонио Кавазос, който притежава малка спиртна фабрика в предградието Оук Лоун. „Индиана и Уисконсин са много по-достъпни за нас“.

Според изследвания повишаването на пределната данъчна ставка или т.нар. top marginal tax rate, води до спад в наемането на работници и понижаване на работната ставка.

 


И данък сгради в Чикаго може да скочи

Лори Лайтфут

И имотните данъци в Чикаго могат да скочат, обяви преди време кметът на града Лори Лайтфут. Преди седмици тя обясни, че това може да се наложи заради недостига в бюджета поради икономическата криза заради коронавируса. Чикаго е един от градовете с най-висок данък сгради в САЩ.

Лайтфут каза още, че прогнозите от април са, че в бюджета ще има 700 милиона долара по-малко от планираното.

Градът отмени плановете си да бъде домакин на фестивалите Taste of Chicago, Lollapalooza, Air and Water Show и други големи летни събития, които носят големи приходи.

„Всички индустрии, които са източници на приходи, са засегнати“, каза кметът. Сред най-силно засегнатите отрасли бяха индустрията и ресторантьорството. „Хората не шофират, не консумират стоки и услуги по начина, по който беше преди“, добави тя.

Сред плановете за справяне с недостига са използването на 100 милиона долара за рефинансиране на запасите от началото на годината и търсене на начини за допълнителни спестявания в различните отдели, включително за промяна в наемането на хора за 2020 г.

2 Comments

  1. Анонимен

    юли 29, 2020 at 4:20 pm

    Те данаците в Чикаго ги вдигнаха 100% и повече.

  2. Крали Марко

    юли 29, 2020 at 5:07 pm

    Това е най-шибания и нещастен град в цяла шибана Америка! Просто го закривайте този шибан град! Заприличал е на шибано бойно поле по-зле и от Таджикистан и Узбекистан взети заедно! Пикая и на Чикагото и на кмета и на губернатора! И пари да ми дават не бих отишъл там да живея!

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четено

Вашите пари

Безработните в Илинойс ще получават помощи за 20 допълнителни седмици

Миналата седмица милиони хора в Америка изгубиха допълнителните 600 долара на седмица от федералните обезщетения за безработица.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Агенцията по заетостта в Илинойс обяви, че е удължила времето за получаване на обезщетения за безработица с още 20 седмици, тъй като броят на безработните в щата продължава да нараства заради пандемията с коронавируса.

От агенцията заявиха, че удължаването както важи за хора, които са получили обезщетения за 26 седмици – нормалните седмици за безработица така и за тези, които са получавали обезщетения заради пандемията -13 седмици. Илинойс е сред 19-те щата, предоставящи допълнителни обезщетения за още 20 седмици.

Според най-новите данни на щата, 25 000 души са подали заявления за обезщетения за безработица през седмицата, приключваща на 1 август. По-малко от над 33 000 душипък са подали молби вседмицата преди това.

Миналата седмица милиони хора в Америка изгубиха допълнителните 600 долара на седмица от федералните обезщетения за безработица. Законодателите на Капитолийския хълм преговарят да изработят споразумение, което да възстанови някои федерални помощи за безработица. Дори да постигнат сделка, сумата вероятно ще бъде по-малка от 600 долара.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Koe e най-доброто време за продажба на жилище?

Вижте какво показват последните данни на брокерите

публикувано

на

Виж цялата статия

В последното проучване, направено сред продавачите на жилища от Qualtrics, 87% от анкетираните са заявили, че са загрижени, че домът им няма да може да се продаде поради пандемията и произтичащата от това икономическа криза. От анкетираните 51% са отговорили, че са „сериозно притеснени.“ Това безпокойство изглежда разумно, като се има предвид настоящото състояние на икономиката. Данните обаче показват, че купувачите на жилища все още са много активни въпреки неудобствата и проблемите, които американските семейства преживяха тази година.

Последният доклад за продажбите на имоти, публикуван от Националната асоциация на брокерите в САЩ (NAR), разкри, че

340 000 еднофамилни жилища са продадени

в страната само миналия месец. Последният отчет на NAR за имотите, които са „под договор“, тоест, такива, които са вече в процес на същинската продажба, надмина броя от миналия месец с над 44%, което далеч надхвърли прогнозите на анализаторите от 15%.

ShowTime съобщи, че молбите за огледи на домове (практически и виртуално) са се увеличили във всеки регион на страната и са нараснали с 21.4% в цялата страна за същото време на миналата година.

Докато активността на купувачите нараства, броят на обявите за продажба е паднал до все по-ниско ниво. Zelman Associates в последния си доклад за жилищни имоти разкри, че инвентаризацията на жилищата като процент от домакинствата е спаднала до 1,2%, което е половината от средното за дългосрочно ниво и е по-ниско от всеки друг период от нашата история.

Войните за наддаване при офертите

се задават отново.

С нарастващото търсене на купувачите и с намаляване на предлаганите жилища, купувачите отново се оказват в ситуация на наддаване с други купувачи. В скорошна публикация в блога NAR разкри:

„Средно имаше около три оферти за дом, за който са направили сделка през май 2020 г. Около две са били офертите за един дом през април 2020 г., а за сравнение, през май 2019 г. те са били 2.3 оферти за един дом.“

Наддаването на купувачите гарантира, че къщите се продават бързо на цена близо или дори малко над цената на обявата.

В заключение, ако мислите да продавате, не се притеснявайте да пуснете къщата си на пазара в момента. Няма по-добро време за продажба от това, в което търсенето за имота е голямо, а предлагането (и потенциалната ви конкуренция) е малко. Точно в този момент ще договорите най-добрата си възможна сделка.

Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и се стремя непрестанно да ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си.


Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко, свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected]. Също моят уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com

Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Цената на златото може да скочи до $4,000 за унция

Скока на цената на златото предизвика инвеститирите да купуват ценния метал „като невидели“.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Акциите и облигациите може да активите, които носят големи печалби, тъй като рекордно ниските лихвени проценти и огромното увеличение на паричното предлагане накараха цените да се покачат през тази година.

Добавете и златото към инвестициите, на които да залагате. Цената на златото скочи с 35% до $ 2,049 за унция към 5 август.

Но финансистът Майкъл Куджино казва, че златото може да се качи до много по-високи стойности. „Не би било изненада златото да премине цената от 4000 долара, казва той в интервю.

Скока на цената на златото предизвика инвеститирите да купуват ценния метал „като невидели“. От началотона годината те са добавили 922 тона злато към своите запаси в борсово търгуваните фондове според Световния съвет за златото. Стойността на това количество е 60 милиарда долара по текущи цени .

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА