Открийте ни и в

България

Илиян Василев: Радев се очертава като най-опасния и най-лоялен на Москва играч

Той отправи остра критика и към действията на ДАНС в ситуацията с изгонването на 70 руски дипломати

публикувано

на

Илиян Василев: Радев се очертава като най-опасния и най-лоялен на Москва играч

Българският президент се оформя като враг на реформите и най-лоялния играч на Москва, пише на страницата си във Facebook Илиян Василев, български дипломат и бивш посланик на България в Москва. Той отправи остра критика и към действията на ДАНС в ситуацията с изгонването на 70 руски дипломати.

Ето и пълният текст на публикацията на Василев:

Румен Радев се оформя като най-опасния враг на промяната и реформите. Само за ден той разпореди на неговите хора в СЕМ да оставят Кошлуков. По негово нареждане неговият назначенец шеф на ДАНС публично атакува премиер министъра заради експулсацията на 70 руски агент-дипломати?!. Що за идиотщина е това?

Нека му кажа нещо на ДАНС шефа и на президента. Прекрачихте границата, при която си мислите, че можете да изпозвате службите за свои цели.

И без това ДАНС няма никаква репутация в противодействието на хибридните и дезинформационни кампании на Москва. Откакво Румен Радев назначи това ръководство няма нищо значително по борбата с руското влияние, въпреки че откакто войната в Украйна започна – Русия направи забрави всякакво приличие и атакува къде каквото свари.

Питам по каква логика шефът на ДАНС ще изнася секретна информация и ще напада Петков пред агенти на Москва облечен в депутатски имунитет. Къде е сигурността на държавата и на службите?

Как Петков да информира Нинова, като в мига в който е информирана тя ще предаде на Митрофанова?

Радев се очертава като най-опасния и най-лоялен на Москва играч, който продължава да изпълнява мисията възложена му от Решетников, съгласувано с Борисов.
Този шеф на ДАНС трябва незабавно да освободи поста и целият ДАНС да мина проверка на лоялност към държавата. Да изнясаш на депутати с доказани връзки с Москва секретна информация за разрабоки на службите срещу агенти на Москва, които лъсват в медиите си е държавна измяна.

Що за малоумие, шеф на ДАНС да изказва съждение относно наличието на достатъчно доказателства за шпионската дейност и детайлно да разсъждава човек по човек?
Нима не знае, че страната, която гони няма никакво задължение за предоставя такива доказателства и това е нейно право, като една от причините за това е именно за да не се разкриват методите на работа.

Разградена държава – Румен Радев начело.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА