Открийте ни и в

САЩ

Има победител: Джакпотът от $670 000 000 на Powerball е спечелен в Калифорния 

Билетът е продаден от магазин за хранителни стоки в Мороу Бей

публикувано

на

Джакпотът на Powerball от $670 000 000 е спечелен в Калифорния. Това бе 40-ия тираж на играта и оцеля около четири месеца. 

Печелившите числа, от тегленето в понеделник са 12, 22, 54, 66, 69 и Powerball 15. 

Билетът е продаден от магазин за хранителни стоки в Мороу Бей близо до Сан Луис Обиспо.

Джакпотът на Powerball отново оцеля и достигна $670 000 000 

Джакпотът се покачи до $670 000 000, което го нареди на пето място по големина в историята на Powerball и на седмо в САЩ. 

От 23 август тегленията на Powerball се провеждат три пъти седмично – понеделник, сряда и събота, за да се увеличи интересът към печалбата. Докато преди това те са били само в сряда и събота. 

Шансовете за спечелване на голямата награда не бяха никак големи едва един на 292,2 милиона.

Джакпотът на Powerball оцеля в 39-ти тираж

Powerball се играе в 45 щата плюс Вашингтон, Вирджинските острови и Пуерто Рико.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

САЩ

Рекорден брой пътници са минали през американските летища за Thanksgiving

Неделя беше най-натовареният ден за въздушни пътувания от началото на пандемията в САЩ

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Неделя беше най-натовареният ден за въздушни пътувания от началото на пандемията в САЩ, съобщи Администрацията за сигурност на транспорта.

Милиони пътуваха за Деня на благодарността. Повече от 2,45 милиона души бяха проверени на летищата в страната на 28 ноември. Малко над 1 милион души са пътували по въздух по същото време миналата година.

През последните 10 дни до 28 ноември над 20,9 милиона души са пътували по въздух.

Въздушните пътувания паднаха до най-ниските си стойности през април 2020г. Властите в САЩ обаче прогнозират, че през тази години пътуванията по въздух и земя за Деня на благодарността са с 13% повече спрямо същото време на миналата година.

Администрацията за сигурност на транспорта нае над 6 000 допълнителни служители, за да могат да се справят с пътникопотока за настоящата година.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

САЩ

Обвинението срещу Стив Банън: Опитва се да решава делото си чрез медиите

Банън се опитвал да убеди съдията да не забранява на него и адвокатите му да споделят с обществеността документи, които получава от Министерството на правосъдието

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Прокурорите по делото срещу съветника на бившия президент Доналд Тръмп Стив Банън го обвиниха, че се е опитал да реши наказателното си дело чрез медиите, вместо в съда, заявявайки, че тактиката му може да засегне свидетели срещу него, според нова преписка в окръжния съд на окръг Колумбия.

Банън се опитвал да убеди съдията да не забранява на него и адвокатите му да споделят с обществеността документи, които получава от Министерството на правосъдието, преди процеса срещу него.

Прокурорите на Министерството на правосъдието заявиха в подадена в неделя декларация, че някои от тези записи трябва да останат поверителни, докато делото е висящо, защото включват вътрешни комуникации между служители на Конгреса и бележки от интервюта на ФБР със свидетели, които биха могли да свидетелстват срещу Банън по време на процеса.

Камарата реши: Стив Банън е отговорен за престъпно неуважение към Конгреса

„Разрешаването на подсъдимия да разпространява публично доклади за свидетелски показания ще има страничния ефект от подправяне на свидетели, тъй като ще ги изложи на публичен коментар относно потенциалните им показания преди процеса и ще позволи на свидетели да прегледат резюмета на изявленията на други свидетели, разказващи същото събитие или събития“, написаха прокурорите в неделя.

Банън е обвинен по две обвинения в неуважение към Конгреса за това, че не е дал показания и не е предал документи в отговор на призовка от комисията по избор на Камарата на представителите, разследваща атаката на 6 януари в Капитолия на САЩ.

Той е пледирал невинен. Екипът на защитата и прокурорите трябва да се върнат в съда на 7 декември, когато ще стане ясна датата за процеса и евентуално отново ще бъдат обсъдени въпросите за поверителността на случая.

Не е публично известно какви свидетели са разпитвали от ФБР за Банън.

В новата съдебна преписка прокурорите от прокуратурата на Вашингтон, Аманда Вон, Джей Пи Куни и Моли Гастън, особено се противопоставят на това, че той говори публично за неговия случай, включително извън съда след първоначалното му явяване, където казва, че неговият адвокатски екип ще бъде в нарушение и обвинението срещу него ще бъде „ад“ за администрацията на Байдън.

На тръгване от Белия дом: Тръмп помилва бившия си съветник Стив Банън и още над 70 души

Прокурорите също така заявиха, че адвокатите му не са участвали в добросъвестни преговори относно предложената заповед за поверителност по делото, както е искал съдията, който наблюдава делото.

„Подвеждащите твърдения на защитата, непредоставянето, необяснимата масова опозиция и извънсъдебните изявления изясняват истинската цел на защитата: да злоупотребява с криминално разкритие, за да се разглежда това дело в медиите, а не в съда“, пишат прокурорите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

В закрити помещения в Лос Анджелис: Вече само със сертификат за ваксина

Наредбата SafePassLA е една от най-строгите от този вид в страната и обхваща всички лица, отговарящи на условията за ваксина срещу COVID

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: Архив/БТА

Жителите на Лос Анджелис от понеделник трябва да представят доказателство за пълна ваксинация срещу COVID-19 при посещения на закрити помещения.

Сертификатът SafePassLA ще се изисква от хората, които посещават закрити ресторанти, фитнес зали, развлекателни съоръжения, заведения за лични грижи и някои градски сгради, трябва да представят доказателство за пълна ваксинация срещу вируса.

Наредбата SafePassLA е една от най-строгите от този вид в страната и обхваща всички лица, отговарящи на условията за ваксина срещу COVID.

Приетите форми на доказателство за ваксинация включват: Карта за ваксинация, издадена от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ или подобна документация, издадена от друга чужда правителствена агенция, Фотокопие на карта за ваксинация или снимка, съхранявана на телефон или електронно устройство, Личен дигитален запис за ваксинация срещу COVID-19, издаден от щата Калифорния или подобна документация, издадена от друг щат, местна или чужда правителствена юрисдикция или от частна компания, Документация за ваксинация срещу COVID-19 от доставчик на здравни услуги.

Фитнес залите в Лос Анджелис са сред бизнесите на закрито, където посетителите вече трябва да представят доказателство за пълна ваксинация, преди да влязат, съгласно новоприетите правила в града.

Хората, които се явяват на възраст над 18 години, също ще трябва да покажат самоличност с доказателството си за ваксинация.

Бизнесите, които нарушават наредбата, ще получат глоба от $1000 за второ нарушение, $2000 глоба за трето нарушение и $5000 глоба за четвърто и последващи нарушения.

Хората могат да бъдат освободени от задължението за представяне на зелен сертификат, ако имат медицински състояния, които ограничават способността им да се ваксинират, или заради „искрено поддържани религиозни убеждения“, съгласно наредбата.

Тези изключения ще трябва да бъдат преразгледани от мястото, където лицето се опитва да влезе.

Отрицателни тестове за коронавирус в рамките на 72 часа от влизането в тези заведения ще бъдат необходими за хора с религиозни или медицински изключения за ваксинации.

Клиентите без доказателство все още могат да използват съоръжения на открито и могат за кратко да влязат на закрито, за да използват тоалетна или да вземат поръчка за храна.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА