Открийте ни и в

Имиграционни новини

Имиграционните на Тръмп пуснаха нов, по-труден тест за US гражданство

Тестът вече ще е от 128 въпроса, вместо от сегашните 100. Те ще засягат теми, засягащи конкретни изменения в Конституцията, законодателни промени, както и отворени въпроси

публикувано

на

Имиграционните служби, които са все още под контрола на действащия президент Доналд Тръмп, пуснаха нов и по-труден тест за придобиване на американско гражданство.

USCIS ревизира действащия до момента тест и направи редица актуализации към него. Според администрацията на Тръмп той ще гарантира, че тестът остава иструмент, който ще оценява изчерпателно знанията на кандидатите, които искат да получат американски паспорт.

Те ще бъдат препитвани по историята на Щатите, правомощията и действията на правителството, както и гражданските права и ценностите, които изповядва американското общество.

Съдът спря новите, по-високи такси за имиграционни услуги

Тестът вече ще е от 128 въпроса, вместо от сегашните 100. Те ще засягат теми, засягащи конкретни изменения в Конституцията, законодателни промени, както и отворени въпроси, започващи със “защо”.

На тест ще бъдат подложени всички кандидати, които искат да получат гражданство. Той е едно от законовите изисквания за натурализиране. Всички желаещи, които искат да получат паспорт след 1 декември 2020-а година, ще бъдат подлагани на аткуализираната версия на теста. Тези, които кандидатстват преди тази дата, ще бъдат изпитвани на старата версия.

Новият тест включва повече въпроси, които проверяват знанията за историята на САЩ и гражданските свободи и начин на живот в страната, в съответствие със законовите изисквания. Кандидатите трябва да отговорят на 12 от 20 въпроса, за да преминат успешно.

„Това, което се вижда, е да се забави процеа по даване на гражданство“, каза Аарон Райхлин-Мелник, юрист в American Immigration Council. По думите му, администрацията на Тръмп е заета в безкраен цикъл по затрудняване на имигрантите. Идеята й е да ги откажат от опити, както и да ги скъсат на тестовете.

През последните години все повече притежатели на зелени карти решиха да направят следващата стъпка и да станат натурализирани американски граждани. През 2019-а година 843 593 имигранти са получили гражданство,. Това е най-големия брой за последните 11 години.

По време на управлението на Доналд Тръмп, таксите за кандидатстване за гражданство бяха увеличени почти двойно – от 640 на 1160 долара. Той се опита и да въведе други изисквания, които да попречат на мигрантите да получат така желаната натурализация.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено