Открийте ни и в

ИМИГРАЦИОННИ

Иммиграционните удължиха срока за затваряне на офисите си заради коронавируса

публикувано

на

Службaта за гражданство и имиграция на САЩ (USCIS) обяви, че офисите й ще останат затворени до 7 април заради кооронавируса. Първоначално се очакваше, че имиграционните може да дсе върнат на работа на 1 април. Промяната засяга всички полеви служби, служби за убежищa и центрове за приемане на молби, които събират пръстови отпечатъци и биометрични данни.

Така няма да се извършват услуги на място, включително интервюта и церемонии по натурализация.

Служителите ще продължат да работят по услуги, които не изискват личен контакт с обществеността, каза говорител на агенцията. Офисите на службата ще изпращат известия до кандидатите с планирани интервюта и церемонии по натурализация, които няма да се състоят поради така стеклите се обстоятелства. Интервютата за убежище ще бъдат отменени и автоматично разсрочени с нова дата и час.

САЩ спират арестите на нелегални имигранти заради епидемията

Хората, които имат час за интервю, определен чрез платформата InfoPass, трябва да си насрочат ново интервю чрез службата за имиграция, веднага щом офисите й отворят.

Освен това САЩ прекратяват издаването на всякакви имигрантски и не-имигрантски визи на редовна основа за повечето страни в света заради коронавируса, съобщи говорителка на Държавния департамент, цитирана от Ройтерс.

Тя не посочи за колко и кои страни се прекратяват визовите услуги, но добави, че американските мисии по света ще продължат да предоставят спешни визови услуги „според наличните ресурси“. Ще продължат да се оказват такива услуги и на граждани на САЩ.

Издаването на визите ще бъде подновено „възможно най-скоро“, каза говорителката, без да посочи конкретна дата.

Най-четено

ИМИГРАЦИОННИ

Имиграционните в САЩ опитали набързо да екстрадират жена, претърпяла нежелана хистеректомия?

Полин Бинам била почти депортирана в сряда от Aмериканската имиграционна и митническа служба към Камерун, държава, която тя напуснала, когато била 2-годишна

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Докато избухват взривоопасни твърдения за жени имигрантки, които твърдят, че са били подложени на нежелана хистеректомия и други гинекологични процедури, една от тези задържани е била качена в самолет обратно към родината си.

Полин Бинам била почти депортирана в сряда от Aмериканската имиграционна и митническа служба към Камерун, държава, която тя напуснала, когато била 2-годишна. Сега 30-годишната Бинам била вече на пистата, когато членове на Конгреса казват, че са се намесили.

„Чувствах, че ICE се опитва да ускори депортацията й“, заяви представителят Прамила Джаяпал, демократ от щата Вашингтон. „Не мога да кажа това със сигурност, но всичко това е изключително обезпокоително.“

Членовете на Конгреса настояват за разследване на твърденията от жени имигрантки, които казват, че са били подложени на медицински процедури без тяхното съгласие, докато са били задържани в съоръжения за ICE в Джорджия. Някои жени казват, че са претърпели хистеректомия или други операции, които са ги оставили стерилни.

Джаяпал, член на Юридическата комисия в Камарата на представителите, иска Бинам в САЩ, за да може тя да разкаже историята си на следователите. Повече от 170 американски законодатели са подписали писмо, призоваващо за разследване от генералния инспектор по националната сигурност и искат разследващите да докладват за състоянието на разследването до следващия петък.

ICE потвърди, че Бинам все още е в страната и отрече всякаква връзка между нейните твърдения и планираното й депортиране. Имиграционните твърдят, че е била изтеглена от самолета заради документооборот с правителството на Камерун – не заради намесата на Конгреса.

В изявление ICE казва, че всички задържани жени получават рутинни гинекологични грижи и че „медицинска процедура като хистеректомия никога няма да бъде извършена“ без информирано съгласие.

Бинам е една от нарастващия брой жени имигрантки, които се оплакват от грижите, които са получили, докато са били държани в частния център за задържане на окръг Ървин в Осила, щата Гала. Първите твърдения излязоха наяве в жалба за подаване на сигнали за нередности тази седмица от медицинска сестра в заведението, подадена със съдействие на нестопанската организация „Проект Юг“ и други групи за права на имигранти.

Оттогава независими адвокати на няколко други жени излязоха с подобни твърдения за ненужни медицински процедури, включително хистеректомии.

Тръмп: Солеймани планираше атака срещу US дипломати

Джаяпал казва, че общият брой жени вече е поне 17.

„Това се чувства особено грубо, защото това е очевидно инвазивна репродуктивна хирургия“, каза Джаяпал. „И така за всяка жена, особено в Америка, това ни втриса.“

Адвокатът на Бинам, Ван Хюн, казва, че нейната клиентка е търсила лечение за нередовен менструален цикъл и е смятала, че получава рутинна процедура, известна като дилатация и кюретаж за отстраняване на тъкан от матката миналата година.

„Когато се събудила от операцията, лекарят я информирал, че се е наложило да премахнат една от фалопиевите й тръби“, казва Хюн, пред нестопанската организация „Латино алианс за правата на човека в Джорджия“, която също е помогнала за изготвянето на жалбата. „Разбира се, Полин беше много разстроена и някак ужасена, че това се е случило без нейното съгласие“, казва Хюн.

Тежко обвинение: Имиграционните в САЩ премахват детеродните органи на задържани жени

Дългосрочните медицински последици не са ясни, но процедурата може да попречи на Бинам да зачене дете, казва адвокатът й.

„Самото задържане отнема толкова много от живота на човек“, казва Хюн. „И тогава тя трябва да преживее това.“

Хюн казва, че Бинам се е оплакала от служителите в центъра за задържане, но тези оплаквания не са отишли ​​никъде.

Адвокатът по имиграцията Елизабет Матърн казва, че няколко от клиентите й са се оплакали от гинекологичните грижи, които са получили, докато са били задържани в Ървин, и че тя е подавала жалбите им до мениджърите в ареста.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

ИМИГРАЦИОННИ

Тежко обвинение: Имиграционните в САЩ премахват детеродните органи на задържани жени

Медицинска сестра от Център за задържане на мигранти в Джорджия направи шокиращите разкрития за медицински практики в центровете на американските Имиграционни служби

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Архив

Медицинска сестра от Център за задържане на мигранти в Джорджия направи шокиращи разкрития за медицински практики в центровете на американските Имиграционни служби (ICE). По думите й, центърът, в който работила, не само игнорира COVID-19 протоколите, но се изпълняват и масови хистеректомии (отстраняване на детеродните органи) на задържани жени.

Даун Утън е работила в Центъра за задържане в окръг Ъруин (ICDC) – който се управлява от LaSalle Corrections – където тя твърди, че е била свидетел на отказа на компанията да тества задържаните за COVID-19, както и е говорила с няколко жени, на всяка от които матката е била отстранена като част от неоправдана процедура за хистеректомия. В официалната жалба, подадена до Службата на генералния инспектор на Министерството на вътрешната сигурност, Утън твърди, че в Центъра се извършват хистеректомии на жени, които съобщавали, че имат тежки менструални цикли или друга по-сериозна болка, но че „матката на всички не може да бъде в толкова лошо състояние.“

„Няколко затворнички ми казаха, че са били на посещение при лекаря и са претърпели хистеректомия и не знаят защо са отишли ​​или защо отиват“, казва Утън в жалбата. Тя също така отбеляза как ICDC последователно използвали един лекар извън Центъра, който бил отговорен за хистеректомиите, в допълнение към случайното отстраняване на грешния яйчник при една пациентка.

„Всички, които той преглежда, са с хистеректомия – почти всички. Дори е извадил грешен яйчник на млада дама [задържана имигрантка] “, каза Утън. „Трябваше да й отстранят левия яйчник, тъй като имаше киста на левия яйчник; той извади десния. ”

Жалбата е подадена от името на Утън от застъпническите групи Project South, Georgia Detention Watch, Georgia Latino Alliance for Human Rights и South Georgia Immigrant Support Network.

В своята жалба медицинската сестра подробно описва други злоупотреби в Центъра, включително липса на тестове за COVID-19 за симптоматични пациенти, както и обща липса на случаи на докладване. Жалбата обяснява и защо тя е решила да излезе публично: Утън е порицана и понижена от ICDC, когато тя говори за лошите практики в центъра за задържане.

Това не е първият път, когато Съединените щати принуждават хората – особено цветнокожите – към нежелана стерилизация, което е нарушение на човешките права, според Световната здравна организация. Повече от 70 години Калифорния е водещият щат в страната по стерилизации; през това време около 20 000 души са били стерилизирани против волята им в държавните институции. На юг чернокожите жени бяха третирани като „практика“ за пристигащите студенти по медицина и бяха стерилизирани несъзнателно по време на цезарови сечения.

Друг път са били принуждавани, за да запазят социалните помощи. Стерилизацията беше толкова широко разпространена в Северна Каролина, че през 2015 г. беше приет законопроект за финансово обезщетение на жертвите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

ИМИГРАЦИОННИ

Ново правило за H-1B: Намирането на работа – все по-трудно за имигрантите

Вижте подробности за промените.

публикувано

на

Виж цялата статия

Министерството на вътрешната сигурност (DHS) изпрати до Службата за управление и бюджет (OMB) за окончателен преглед нова разпоредба за визите H-1B. Дългоочакваното правило, което се очаква да бъде публикувано скоро, е почти сигурно, че ще бъде в ущърб на имигрантите, които кандидатстват за тези визи, и ще бъде оспорено в съда.

Администрацията на Тръмп е ограничила визите H-1B (за висококвалифицирани работници) повече от която и да е предишна администрация, но е направила това, без да издаде нов регламент.

Процентът на откази

за петиции H-1B за първоначална заетост се е увеличил от 6% през 2015 г., преди Доналд Тръмп да встъпи в длъжност, до 29% през второто тримесечие на 2020 г., според скорошен анализ на Националната фондация за американска политика. „Всички 25 най-добри работодатели за нови работници с такава виза са имали по-високи проценти на откази за петициите през 2020 г. (второто тримесечие), отколкото през 2015 г.“,се казва в доклада.

Има три елемента от новото правило, които са най-важни:

– Регламентът ще бъде публикуван като „междинно окончателно правило“, което ще му позволи да влезе в сила незабавно, без публично участие, но също така прави правилото по-уязвимо за оспорване в съда;

– Регламентът ще наложи нова, по-тясна дефиниция на термина „специална професия“ за притежателите на виза H-1B;

– Правилото ще затрудни професионалистите с H-1B визи да извършват работа за клиенти, които са трети лица в трудовото взаимоотношение.

„Лошата новина е, че администрацията напредва с въвеждането на временното окончателно правило“, казва Уилям Сток от Klasko Immigration Law Partners, LLP в интервю. „Необходимостта от временно правило, което няма да разреши на засегнатите кандидати да представят коментари, вероятно ще бъде обяснено като отговор на икономическото въздействие на пандемията. За щастие временното правило е по-малко вероятно да оцелее при съдебното оспорване“, допълни той.

Истинската причина за бързането да се публикува регламент за H-1B визите може да бъде

страхът, че Тръмп ще загуби изборите

през ноември, а не спешна икономическа ситуация. Икономическата ситуация се е подобрила от март и април, а термините „H-1B специална професия“ и „отношения работодател-служител“ съществуват от 1990-91 г. и не са били променяни през други периоди на икономически затруднения.

„Министерството на вътрешната сигурност загуби съдебно дело, когато първоначално въведе регламента STEM OPT като временно окончателно правило“, казва Джонатан Уасдън, партньор на Wasden Banias, LLC. „Агенцията не успя да оправдае използването на този механизъм и беше принудена да започне процеса отначало.“

Ограничаването на тълкуването за специална професия в новото правило ще означава, че ще се „преразгледа дефиницията за специална професия“. Уасдън смята, че според закона и действащите разпоредби, ако дадена образователна степен е нормално изискване за американските работници на тази длъжност, тогава тя се квалифицира като специална професия, и той и други адвокати са аргументирали тази позиция успешно в съда.

В становище от 31 март 2020 г. Taylor Made Software срещу Кенет Т. Кучинили окръжният съдия на САЩ Рудолф Контрерас пише, че службата за гражданство и имиграция (USCIS) греши, като заявява, че тъй като „много анализатори на компютърни системи са завършили либерални изкуства и са натрупали опит другаде, предлаганата длъжност в тази професия

не може да бъде „специална професия“

Съдията отбеляза, че наръчникът за професионални перспективи на министерството на труда гласи, че бакалавърската степен по компютърни или информационни науки е „често срещано изискване, макар и невинаги“. Той пише, че „често срещано“ трябва да се тълкува като „нормално“. Той добави: „Отново регулаторният критерий не е дали винаги се изисква такава степен“, както твърди имиграционната служба.

По същия начин в друго дело съдията цитира решението от 6 март 2020 г. в 3Q Digital, Inc. срещу USCIS: „[Регламентът] не казва, че винаги трябва да се изисква степен, но агенцията изглежда замества думата „винаги“ с думата „нормално.“ Това е погрешно тълкуване и неправилно прилагане на закона“.

Администрацията на Тръмп също даде да се разбере как иска да регулира висококвалифицираната имиграция в случай, решен на 5 март 2020 г. Сатиш Касилингам от InspectionXpert Corporation (IXC) е магистър по машиностроене, но USCIS отхвърля неговата петиция за H-1B виза, тъй като в нея се казва, че позицията на компанията не изисква степен в конкретна субспециалност. „Въпросът тук е, че областта на инженерството е широка категория, която обхваща многобройни и различни специалности“, според USCIS. Съдията не се съгласи, че USCIS може да откаже петицията, тъй като длъжността не изисква степен в определена специалност и може да бъде попълнена от някой със степен в повече от една дисциплина, като например различните видове инженерни степени.

„Ако новото правило посочва стриктно изискване за бакалавърска или по-висока степен в определена област да бъде единственият начин да се кандидатства за работа в професията, това значително

ще ограничи използването на H-1B визите

в компютърните професии, както и в нови и развиващи се области като анализ на данни, където необходимият опит обикновено идва от две различни специалности, компютърни науки и статистика“, каза Сток. „Ще бъде по-трудно да се получат H-1B за позиции, които изискват някаква компютърна наука, но не непременно задълбочена степен по компютърни науки, като например осигуряване на качеството на софтуера, уеб програмиране и позиции, които са повече в областта на кодирането, отколкото на анализа“, отбелязва той.

В писмо до служители на администрацията на Тръмп от 1 ноември 2018 г. бизнес коалицията „Конкурирай Америка“ аргументира, че USCIS нарушава правилата, „отказвайки петиция за H-1B визи на основание, че степента, притежавана от спонсорирания чуждестранен специалист, не е в рамките на една област на приемливо обучение за професия“. Според писмото „Нищо в устава не позволява административна преценка да ограничи квалифицираната специалност да е достъпна само за онези, които имат професии от типа „специфичната специалност“, и за да се класират за определена работа, трябва да са завършили само една, изключителна образователна степен“.

Съдия Колайър отбеляза, че

USCIS отхвърля петициите за H-1B кандидати

като твърди, че компанията не е работодател на имигранта, ако не е контролирала и той или тя работи за външни клиенти на фирмата, които се считат трети лица. През 2018 г. Министерството на труда използва за това термина „вторичен работодател“, но после се отказа от него. Лорънс Лорбър, който е специалист по трудово право в Seyfarth Shaw LLP, каза: „Да се ​​нарича някой вторичен работодател е глупост“.

„Новото правило ще се съсредоточи върху работата на обект на трета страна в съответствие с продължителността на проекта и петицията H-1B, издадена само за този период от време, и дори ще проследява колко често работниците са заети към тази трета страна“, каза изпълнителен директор на една технологична компания.

Правителствени служители и други лица, които не признават, че пазарът на труда е глобален, изглежда вярват, въпреки доказателствата, че компаниите няма да изпращат работна сила извън САЩ в отговор на визовите ограничения за H-1B работниците. „Заетостта в чуждестранни партньори се увеличава като пряк отговор на все по-строгите ограничения за визите H-1B“, казва Брита Гленън, асистент в училището по бизнес Уортън. „Политики, мотивирани от опасения относно загубата на местни работни места, трябва да имат предвид, че политиките, насочени към намаляване на имиграцията, имат неволните последици от насърчаването на фирмите да работят в чужбина“, казва още тя. „ИТ аутсорсингът еволюира от относително прости задачи до много по-сложна разработка на софтуер“, отбелязва пък Wall Street Journal.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Повече в затворена, иимиграционни интервюта, ИМИГРАЦИОННИ, коронавирус, натурализация
Финално: 10 починали и над 800 заразени на двата круизни кораба

Над 800 души са били заразени на двата круизни кораба, които бяха поставени под карантина, съобщи Центърът за контрол и...

Затвори