Открийте ни и в

България

Инвестират над 50 млн. лева за справяне с безработицата сред младежите

Те ще се подготвят в младежки центрове, които ще работят в партньорство с бизнеса

публикувано

на

Инвестират над 50 млн. лева за справяне с безработицата сред младежите

С 56 млн. лева от плана за възстановяване и устойчивост ще се развиват умения у млади хора на възраст до 29 години, които са безработни, отпаднали са от образователната система или има риск да напуснат училище. Това информират от Министерството на образованието и науката (МОН) на своята Фейсбук страница.

Те ще се подготвят в младежки центрове, които ще работят в партньорство с бизнеса. За изграждането на тези центрове в областни градове са предвидени 40 млн. лв. Останалата част от средствата ще бъде за градове, които не са областни центрове.

Най-богатият българин в САЩ: Никой не е умрял от работа (ВИДЕО)

Предвижда се в младежките центрове да има кабинети за обучения в дигитална и медийна грамотност, разпознаване на фалшиви новини и езикови курсове.

Успоредно с обученията се предвиждат дейности за бизнес консултиране, подкрепа на младежко предприемачество, консултации и друга помощ за разработване на собствени бизнес идеи. Ще бъде създадена възможност и за включване на младите хора Те ще се подготвят в младежки центрове, които ще работят в партньорство с бизнесав доброволчески дейности.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено