Открийте ни и в

СВЯТ

Интернет отсъди: Хърд е по-мразена от Путин

Текстовите съобщения могат да сринат кариерата на всекиго, ако се разглеждат отделно, но не и тази на Деп

публикувано

на

Интернет отсъди: Хърд е по-мразена от Путин
Сн.: БТА

В следващите часове Амбър Хърд и Джони Деп ще сложат точка на 6-седмичното дело, което водят помежду си заради физическо посегателство. Адвокатите на двете страни ще говорят за последен път преди заседателите да се оттеглят, за да вземат своето решение. Който и да спечели обаче, изглежда че звездата от „Карибски пирати“ е моралният победител.

Преди началото на делото, след като бе обвинен от бившата си съпруга, че системно й е посягал, репутацията му се срина. Така след десетилетие, в което той пропиля голяма част от 650-те си милиона долара, сега Джони се възползва максимално от факта, че съдебният процес се излъчва в социалните мрежи и по телевизията, и така показа на холивудските студия, че той все още го може.

Огромната му фенска база, която го посреща и изпраща всеки ден с овации, в който отива да дава показания, е готова да игнорира и най-гротескното му поведение.

Независимо какво казват социалните мрежи по адрес на Амбър Хърд, се вижда публичното добродушно и общително поведение на Карибския пират – както здрависването с всеки полицаи пред съдебната палата, така и хумористичните му гримаси пред операторите.

Текстовите съобщения могат да сринат кариерата на всекиго, ако се разглеждат отделно, но не и тази на Деп.

Социалните мрежи започнаха сами да съдят, а заседателите вече изказаха своето мнение преди дори делото да започне и те оневиниха актьора. В същото време Хърд бива освирквана всеки път, когато пристига за показания. Това е съдът на общественото мнение, което понякога тежи дори повече от загубата на десетки милиони долари заради изгубено дело.

Всеки, който използва Facebook, Instagram, Twitter ще знае, че привържениците на Деп подлагат бившата му съпруга и на онлайн тормоз. Самата тя се оплака от нещо подобно по време на показанията си в четвъртък.

„Тормозена съм, унижавана съм, заплашвана съм всеки ден…дори когато влизам в тази зала, излизайки пред света. Това е най-лошата част от живота ми. Нещата, през които преминавам ме накърняват. Хората искат да ме убият и ми го казват всеки ден. Желаят да поставят бебето ми в микровълнова.“

Тормозът над Хърд означава, че тя е изолирана. Феновете на Джони пращат словоизлияния към всеки, който се асоциира с нея. Свидетелите, които се явяват от нейна страна са бомбардирани с обиди из социалните мрежи.

Интернетът прелива от хаштагове #AmberHeardisapsychopath #AmberHeardisanabuser and #AmberHeardisaliar по време на тези шест продължителни седмици. Тези платформи винаги са позволявали свобода на словото и допускане на омразна реч. Военните престъпници като Владимир Путин, които са осъдени или ще бъдат съдени за своите зверства, не получават това внимание. Серийните убийци и изнасилвачите не са толкова оплювани. Може би, защото се предполага, че те винаги са били покварени и действията им не са изненада за никого.

Каквото и да е преживяла Амбър Хърд по време на съжителството си с Джони Деп, сега тя търпи терора на хиляди, а може би милиони, което е трудно да се осмисли, когато живее в цивилизована страна като САЩ. Смутните и несигурни времена от началото на това десетилетие обаче могат да изкривят моралния компас на всекиго у нас без да си даваме сметка, че последствията идват след това.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА