Открийте ни и в

СВЯТ

Интерпол спаси 500 отвлечени, тормозени и изнасилвани, сред тях и деца (СНИМКИ)

Една от жертвите е 15-годишно конгоанско момиче, бягало от принудителен брак и изнасилвано от трафикантите

публикувано

на

Близо 90 души са били арестувани за престъпления, свързани с трафик на хора, след международна полицейска операция, в резултат на която са открити 500 жертви, сред които и деца. Някои са били отвличани, а други принуждавани насила на проституират или просят. Това обяви в петък Международната организация на криминалната полиция Интерпол.

Сн.: Interpol

Полицията в 24 държави, сред които Кения, Бразилия и Франция, участва в Операция Weka (Уека/Дърдавец), осъществена в периода 28 март – 2 април, в момент, когато експерти предупреждават, че пандемията е затруднила усилията трафикантите да бъдат изправени пред правосъдието.
В резултат на операцията са арестувани общо 195 лица, 88 от които във връзка с престъпления, свързани с трафик.

Останалите са задържани главно за незаконно прехвърляне на мигранти и свързани с това престъпления като документни измами и кражби.

Интерпол издирвал български педофил, докато той „се крие“ в родното си село

Една от жертвите на трафик е 15-годишно конгоанско момиче, което бягало от принудителен брак и било обект на сексуална агресия от трафикантите.

Сн.: Interpol

Сред останалите има строителни работници от Ливан, Сирия и Йордания в Демократична република Конго, чиито паспорти им били отнети и не им било платено.

Сн.: Interpol

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок каза, че много жертви просто не могат да се откъснат от трафикантите.
Ще продължим да помагаме на отделните държави да разплитат деликатни и сложни случаи, което безспорно ще доведе до още арести в следващите месеци.

Сн.: Interpol

Според международното право, прехвърлянето на мигранти става с тяхно съгласие, докато жертвите на трафик са принудени или подмамени, за да бъдат експлоатирани, но Интерпол изтъква тясната връзка между двете – особено по време на пандемията.
В световен мащаб 25 милиона души са жертва на принудителен труд, по данни на Международната организация на труда при ООН и на фондация “Уок фрий” ( Walk Free).

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА