Открийте ни и в

САЩ

Информатор е насочил ФБР при обиска в имението на Тръмп

Разярени от случая републиканци се надигнаха в защита на Тръмп, като заявиха, че администрацията на Байдън е превърнала правосъдното министерство в оръжие

публикувано

на

Властите охраняват имението на Тръмп, където ФБР извърши обиск /сн: ЕПА, БГНЕС/

Информатор, познаващ курорта Мар-а-Лаго, е подсказал на ФБР къде Тръмп би съхранявал секретни документи, ако е задържал такива, преди агентите да влязат със заповед за обиск в имението, съобщават Newsweek и  The Wall Street Journal.

Националният архив си върна през февруари 15 кашона с документи от тази резиденция през февруари и поиска от правосъдното министерство да се произнесе дали съхраняването им у дома представлява нарушение на закона Presidential Records Act от страна на Тръмп.

Осъден на смърт затворник е избрал да бъде „застрелян“ на екзекуцията си с пушка

В понеделник ФБР претърси неговия курорт Мар-а Лаго, като от изнесеното в медиите изглежда, че това става като част от разследване дали Тръмп е съхранявал неправилно секретни документи.

Властите охраняват имението на Тръмп, където ФБР извърши обиск /сн: ЕПА, БГНЕС/

Акцията явно не е осъществена без помощ отвътре. Двама високопоставени правителствени служители, пожелали анонимност, са казали пред Newsweek, че има лице, което е насочвало властите и че влизането е било предвидено за време, когато Тръмп го няма, за да се се нагнетява напрежение и предизвиква повишено медийно внимание. Анонимни източници на The Wall Street Journal са потвърдили тази информация и са казали, че вътрешният човек е знаел местонахождението на документите.

Привърженици на Тръмп се събраха пред имението, където ФБР извърши обиск /сн: ЕПА, БГНЕС/

Разярени от случая републиканци се надигнаха в защита на Тръмп, като заявиха, че администрацията на Байдън е превърнала правосъдното министерство в оръжие срещу бившия държавен глава. Самият Тръмп заклейми акцията.

Българската криптокралица Ружа Игнатова завлякла и Ел Чапо?

“Безсрамното нахлуване от понеделник бе не само безпрецедентно, но  и ненужно – заяви пред Journal говорителката на бившия президент Тейлър Будоуич – президентът Тръмп и неговите представители отидоха далече в усърдието се да сътрудничат на съответните агенции.”

Според източници на Rolling Stone Тръмп бил станал толкова параноичен, че се притеснявал от подслушване и се опитвал да открие “плъха” на ФБР.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено