Открийте ни и в

СВЯТ

Испания плаща на младите хора да се изнесат от домовете на родителите си

Правителството ще плаща по 250 евро на месец на млади хора с ниски доходи

публикувано

на

Испанското правителство ще плаща по 250 евро на месец на млади хора с ниски доходи, за да им помогне да се изнесат от домовете на родителите си, което се превръща в нарастващ проблем в страната.

Министърът на градското планиране Ракел Санчес каза на пресконференция, че от този месец испанците на възраст под 35 години, чийто годишен доход е под 24 318 евро, ще могат да кандидатстват за месечна стипендия за наемане на двугодишен апартамент.

Тя подчерта, че тази подкрепа е важна, за да не бъдат цените на жилищата пречка за самостоятелността на младите хора.

Според данни от миналата година цели 55 процента от хората на възраст между 25 и 29 години все още живеят с родителите си, което прави Испания една от страните в Европа с най-голям брой млади хора, живеещи в семейство.

Тази цифра е силно свързана с особено големия брой млади хора, които не са заети – цели 29 процента от тези под 25 години в Испания нямат работа.

Въпреки това, според Франсиско Инарети, говорител на Idealista, най-големият уебсайт за недвижими имоти в Испания, директните субсидии за наем може да не отговарят на очакванията на правителството, тъй като има голямо търсене на малки апартаменти.

„Предишен опит показа, че субсидиите директно увеличават цените на наемите“, каза той, добавяйки, че наемателите, които печелят малко над 24 318 евро, могат да се почувстват дискриминирани, тъй като ще трябва да плащат още по-висока наемна цена, без да получават подкрепа.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА