Открийте ни и в

Бизнес

Испански компании са инвестирали над 880 млн. евро в България

По думите на министър Стоянов в България оперират около 80 испански компании, които са разкрили над 3 000 работни места.

публикувано

на

Испански компании са инвестирали над 880 млн. евро в България

Испански инвестиции от над 880 млн. евро и ръст на стокообмена с над 30% между България и Испания отчете министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Той проведе днес среща с представители на испанския бизнес у нас.

Дискусията е част от инициативата „закуска с инвеститори“, като целта е в неформална обстановка представителите на чуждестранните компании да представят пред ресорния министър проблемите и плановете си за развитие.

Отвлечен за просяк? Три години без следа от Юли, който бил с недъг

В срещата участие взе и посланикът на Кралство Испания у нас Н.Пр. Алехандро Поланко, съобщиха от Министерството на икономиката.

По думите на министър Стоянов в България оперират около 80 испански компании, които са разкрили над 3 000 работни места.

Секторите, в които са съсредоточени, са туризъм, хотелиерство, текстил, транспорт, автомобилна индустрия, интелигентни градове, недвижими имоти и др.

Български шофьор на ТИР се "клонира", за да кара 36 часа без почивка

„Добрата работа на испанските компании у нас дава и тласък на икономическите отношения между нашите две държави”, подчерта министър Стоянов.

Той цитира данните за двустранния стокообмен, който достига 1,7 млрд. евро за 2021 и бележи ръст от 35%.

“Данните са повече от добри, но целта е да говорим не само за успехите, които постигате, но и за трудностите, които срещате.

Порнолегенда каза къде бъркат мъжете в леглото

Вратата ми е винаги отворена за компаниите в българската икономика и се надявам заедно да търсим решенията за гарантиране на икономически ръст”, каза още Никола Стоянов.

Участие в срещата взеха представители на над 20 испански компании.

Дискусията се организира от Министерството на икономиката и индустрията с подкрепата на Посолството на Кралство Испания у нас и Българо-испанската търговска камара.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено