Открийте ни и в

Интересно

Истинският Тарзан, който живя 40 години в джунглата, почина след само 8 години в цивилизацията

До преди да се върне в цивилизацията Хо Ван Ланг  не бил виждал жена, не знаел и какво е секс

публикувано

на

Сн.: Скрийншот/Docastaway - Desert Island Experiences

Истинският Тарзан, който е отгледан в джунглата, почина, след като прекара последните 8 години от живота си сред цивилизацията.

52-годишният Хо Ван Ланг е умрял на 6 септември от рак на черния дроб. Той живеел с баща си Хон Ван Тан в малко селце във Виетнам, след като се отказали от изолацията. Те живеели в гората, известна като Тра Бонг. Животът им прилича на холивудски филм. Двамата мъже си били построили две къщички на дървета, носели дрехи от кожи и листа, а за вечеря хапвали плъхове, които сами са си уловили.

В продължение на четири десетилетия, те не са имали контакт с нито едно друго човешко същество, нито са имали досег до съвременния свят.

Синът на Тарзан закла майка си, полицията го застреля

Тан, ветеран от армията, решил да избяга от малкото си село през 1972г. със сина си, който тогава бил на 9 години, след като американска бомба убила жена му и другите му две деца.

Ланг и Тан се хранели с плодове, зеленчуци, мед и разнообразни меса, включително маймуни, плъхове, змии, гущери, жаби, прилепи, птици и риби.

Тан бил открит от други хора през 2013г., но се страхувал да се върне в цивилизацията, тъй като не вярвал, че войната във Виетнам е приключила.

Според близки до Ланг, именно стресът от адаптацията към „съвременния живот“ може да е оказал влияние върху здравето му.

Изследователят Алваро Черезо каза: „Смъртта му е един вид освобождение, тъй като той страдаше много през последните месеци“.

Той беше „красив човек“, написа още Черезо.

Тарзан загина в самолетна катастрофа (СНИМКИ)

„Но не му харесваше да живее в цивилизацията. Винаги съм се притеснявал, че той и тялото му няма да могат да се справят с такава драстична промяна. Той прекара целия си живот в джунглата, а след това се върна в цивилизования свят, където започна да се храни с преработени храни и понякога да пие алкохол“.

Вероятно комбинацията от тези фактори е оказала влияние върху живота и здравето на истинския Тарзан. До преди да се върне в цивилизацията Хо Ван Ланг  не бил виждал жена, не знаел и какво е секс.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено