Хиляди българи от цяла Америка се събраха в Чикаго за премиерата на биографичната книга на Христо Стоичков „Историята“. Безкрайни опашки за автографи имаше от рано сутринта в събота, когато Камата се срещна с деца от "Малко Българско Училище" в Елк Гроув Вилидж до късно вечерта на официалната галавечер за събитието. Всички си тръгнаха с автограф. Генерален спонсор на посещението на Христо Стоичков в Чикаго е транспортната компания “Аmerifreight”.

"Невероятна невероятна вечер искам да благодаря на всички, на хората, на организаторите, които направиха всичко това. видях едни щастливи хора, едни горди хора", каза за BG VOICE Христо Стоичков.

На събитието, организирано от футболен фен клуб „Чикаго редс“ присъстваха редица популярни българи и близки приятели на футболната легенда. Божидар Искренов- Гибона, Димитър Попов, Благой Иванов- Багата и много други. Изненадата на вечерта за Стоичков беше появата на няколко негови съотборници от времето, когато камата се състезаваше за Chicago Fire.

"Pеших да дойда и да уважа Стоичков защото за мен той е жива легенда", каза Багата, който прекъсна подготовката си, за да присъства на премиерата. Освен специални гости, да уважат легендата Стоичков, бяха дошли и българи от цяла америка. Като Борислав и Николай, които са карали 6 часа от детроит "Христо Стоичков е човекът, който ме запали първо по футбола и после по Барселона", казва Борислав. С много старание и усмивка, Христо Стоичков раздаде стотици автографи и се снима с всеки - не само на представянето на книгата, но и часове по-рано в "Малко Българско Училище" и шоурума на "VALDA USA".  Най-ентусиазирани бяха най-малките почитатели на легендата, които са тръгнали по неговите стъпки. „Спомням си правех едни проекти за него преди години, но не мислех, че ще го видя на живо“, казва Даниел, който е в 8-ми клас и беше купил 4 книги за автограф.

Над 2000 копия на изданието, които тежат тон и половина, пристигнаха в чикаго специално за събитието. Земния характер на Ицо, както го наричат близките, го прави толкова обичан. „Гледай сега много е добър и весел. Още от първия път, когато се запознахме, станахме много близки“, казва милионерът Шефкет Чападжиев. За атограф се нареди и Косьо Стойков, с който са играли заедно преди 30 години в Харманли "За мене си е същия, не се е променил“, казва Стойков.