Открийте ни и в

Крими в САЩ

Италия и Нидерландия разбиха международен канал за трафик на наркотици

В рамките на проведената полицейска операция са били издадени заповеди за арест за 31 души, основно италианци, който са имали близки връзки с южноамерикански трафиканти

публикувано

на

Известен бразилски наркобос е арестуван в Унгария

Полицейска операция, координирана от Евроджъст, доведе до разбиването на канал за трафик на наркотици, действащ в Италия, Испания и Нидерландия, съобщиха днес италианските власти и европейската агенция за правно сътрудничество, цитирани от Франс прес.

Свързана с южноамерикански наркотрафиканти, тази “голяма мрежа за трафик на дрога, за която се предполага, че е използвала търговията с произведения на изкуството в Нидерландия, за да изпира печалбите от незаконната си дейност… е използвала Нидерландия като една от основните си бази”, посочи в комюнике Евроджъст.

В рамките на проведената полицейска операция са били издадени заповеди за арест за 31 души, основно италианци, който са имали “близки връзки с южноамерикански трафиканти, издирвани престъпници и изявени представители на организираната престъпност”, уточни италианското министерство на вътрешните работи. В комюникето се отбелязва, че количествата пренасян наркотик са били огромни.

Най-големият дилър на наркотици в Колумбия е екстрадиран в САЩ

В рамките на полицейската операция, за която са били мобилизирани близо 200 служители на реда в Италия и други страни, и е била извършена с подкрепата на Европол – агенцията на Европейския съюз за полицейско сътрудничество, базирана в Хага – са били извършени петдесетина обиска и конфискувани парите от банковите сметки на две транспортни компании, базирани в северната италианска област Ломбардия, каза още италианското вътрешно министерство.

Нидерландските съдебни власти изпълниха искане, издадено от прокуратурата в Милано, за поставяне под запор на имуществото на галерия за съвременно изкуство в центъра на Амстердам – “АРТ3035 Галери”.

Тази художествена галерия, държана от 41-годишен италиански гражданин, живеещ в Амстердам, който е смятан за боса на престъпната мрежа, е подозирана в изпиране на парите от трафика на дрога чрез фиктивни продажби на произведения на известни художници от жанра “стрийт арт”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено