Открийте ни и в

България

Йотова отговори на Петков: Предстои да видим дали президента ще свика КСНС

До този момент не виждам РСМ да е изпълнила нито едно от условията на България, допълни тя

публикувано

на

Вицепрезидентът Илияна Йотова: По предварителна информация ще има отстъпки от страна на Северна Македония
Сн: БТА

Какво ще бъде решението на президента (дали да свика КСНС след призива на премиера Кирил Петков)  – предстои да видим, това е в изцяло на неговите правомощия, ще си направи своя анализ и ще излезе с решение. Това, което ми липсва, е следното – вчера министър-председателят аргументира това свое предложение с международния натиск, но по никакъв начин не даде възможност да чуем други аргументи. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

Има ли промяна в условията, има ли нови резултати от страна на РСМ, знаете, че на 10 януари имаше почти 5-часово на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), след което излезе консолидирана национална позиция, в която имаше две много важни елемента. Първият от тях е, че ние не можем да се обвържем с конкретни срокове по отношение на даване на зелена светлина за начало на преговори с нашите западни съседи, второто е, че чакаме конкретни резултати, най-вече изпълнение на Договора за добросъседство. Ако министър-председателят е намерил аргументи в тази посока, то това щеше да е добре да ги чуем, посочи Йотова.

Кирил Петков призова Радев: Свикай КСНС за преговорите между България и Македония

Според нея, аргументите на българския премиер са били по отношение на външен адрес.

“Имаме най-малкото 3 документа на българската държава – Рамковата позиция на МС, декларация на НС, решенията на КСНС – всички в тях са вписани условията, които има България. До този момент не виждам нито едно от тях да е изпълнено. Още повече, че в последните месеци избухна още повече и силно езикът на омразата, още повече от хора, които заемат управленски позиции в Република Северна Македония”, коментира Йотова.

Имаше нещо недоизказано във вчерашния видеозапис на министър-председателя, смята вицепрезидентът.

Имах усещането, че нещо е станало, защото в края на работния ден, изведнъж нещо неочаквано се е случило, коментира още тя.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА