Открийте ни и в

Лайфстайл

Какво е добър дизайн на онлайн магазин

публикувано

на

Как да проектираме модерен дизайн на онлайн магазин? Онлайн продажбите стават все по-популярни. На пазара има както компании, които от години продават стоки, така и такива, които тепърва започват своето приключение с бизнеса. Разбира се, опитът в продажбите говори в полза на първото, но електронната търговия се различава от стационарните продажби. При онлайн продажбите основата е самият магазин. Успехът на продажбите зависи до голяма степен от това как е проектиран. Разбира се, има и други неща, които също са важни, като маркетинг или ценова политика. Самият магазин обаче е този, който прави първото впечатление на клиента и е реалният инструмент за пазаруване. Следователно, трябва да бъде правилно проектиран. SEO агенция SeoWebDesign се занимават отдавна с това и могат да ви бъдат много полезни при планирането, изработката, а и оптимизацията на онлайн магазин.

Защо дизайнът на онлайн магазина е така важен?

Всеки проект трябва да има добра реализация. Ето защо трябва да отговаря на всички изисквания, за да има желание потребителят да пазарува от него. Правилният дизайн, освен всичко друго, ще направи магазина приятен и удобен за клиентите, което вече е половината от битката. Дори и най-ниските цени няма да помогнат, ако пазаруването в някой магазин е много дълго и неудобно. За да ги направите ефективни и приятни, трябва да започнете с добър дизайн на магазина, взимайки предвид цялата най-важна информация за продуктовата гама, индустрията и клиентите.

Откъде да започнем дизайна на онлайн магазин?

Всеки, който иска да търгува в интернет, е изправен пред избора как да продава. Разбира се, можете да продавате на различни платформи, но нямате пълен контрол над целия процес. Така че, ако някой иска да има влияние върху всички елементи на своя план за продажби, трябва да реши да има собствен онлайн магазин. Следващата стъпка ще бъде да вземете решение за софтуера, на който ще работи магазинът.

Логистичен модел

След избора на платформа най-важното решение изглежда е кой логистичен модел да избере някой. Най-често срещаните са тези три:

· Дропшипинг

· Изпълнение

· Традиционен модел

Разбира се, всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Най-добре е, разбира се, да можете да избирате от трите.

Най-трудно, разбира се, поне финансово, е да започнем да работим по традиционния модел. Това е този, който първо идва на ум на всеки, когато дойде в магазина. Разполагате със своите стоки, в собствен или нает склад и изпълнявате поръчки самостоятелно или с помощта на служители. Разбира се, най-голямата пречка тук са инвестиционните разходи. Трябва не само да закупите стоките, но и да имате къде да ги съхранявате. А когато предлагате стоки в големи количества, това може да е трудно. Така че има две други опции. Изпълнението е метод, чрез който купувате или произвеждате вашата стока, но не я съхранявате в собствения си склад. Вие дори не изпълнявате поръчки сами. Стоките се изпращат на външна фирма, която ги съхранява, но и изпълнява поръчки на клиенти на магазина. Самото внедряване може да бъде силно персонализирано, така че имате голям контрол върху целия процес. Третият вариант е най-

лесният вариант, т.е. дропшипинг. Дори не е необходимо да имате стоки тук. Търговецът на едро го притежава и вие го купувате от него едва след като клиентите го купят в магазина. Търговецът на едро се грижи и за поръчката, т.е. изпраща я до клиента.

Дизайн на онлайн магазин и разделяне на стоките

Всеки онлайн магазин има определени категории и подкатегории. Те могат да бъдат сравнени с алеите в традиционен магазин. Както и при него, те трябва да бъдат внимателно планирани и изпълнени. Ето защо проектирането на онлайн магазини е толкова важно. Всичко това отново, както при традиционните продажби, за да може клиентът да се движи ефективно из магазина. Разбира се, търсачката ще бъде важна и за тези клиенти, които са влезли в сайта на магазина с конкретно намерение. Въпреки това, някои може да решат да купят внезапно или просто искат да разгледат офертата и след това да решат какво да купят. Затова е добре да ги накарате да намерят точно това, което търсят, когато влизат в определени категории. Поради тази причина е толкова важно разделението на категории и подкатегории, които трябва да следват принципа: от общо към частно.

Атрибути на продукта

Когато проектирате магазин, също е важно да запомните да добавите атрибути към продуктите, които продавате. Те могат да се различават в зависимост от индустрията. Цветове, размери, тегло, водоустойчивост, брой конектори при RTV оборудване и др. Понякога клиентите търсят артикул с определени характеристики, въпреки че нямат предвид конкретен продукт. Възможността за подобна специфична персонализация и стесняване на асортимента значително ще улесни тяхното пазаруване и по този начин те ще са по-склонни да изберат отново този магазин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено