Открийте ни и в

Интересно

Какъв характер сте според любимата пица

Разкрийте повече за себе си и хората около вас по това каква пица предпочитате

публикувано

на

Според Medical Daily „предпочитанията за хранене могат да бъдат прозорец към вашата душа.“ Вкусът е толкова свързан с централната нервна система, която е отговорна за всичко – от нашите емоции до нашето поведение, така че храната, която обичате, може да разкрие тайни за вашата личност.

Всички обичат пица. Някои я обичат само с кашкавал, други биха се нахвърлили на хавайската пица, трети винаги си я поръчват с допълнително гъби или салам. Специалистите разкриват какъв характер сте според любимата ви пица:

Обикновена пица (plain pizza)

Тъй като в американските ресторанти пицата обикновено винаги е поръсена с кашкавал, обикновената пица има само тази съставка и малко доматен сос. Ако това е любимата ви пица, вие сте надежден, непоколебим, грижовен човек. Знаете какво искате и да се придържате към мнението си. Това предпочитание понякога може да показва, че може би сте прекалено притеснителни и трябва да поработите малко повече за излизане от вашата зона на комфорт.

Хавайска пица

 В тази пица има ананас и шунка. Комбинацията не се нрави на всички, но пък е създадена от грък, емигрирал в Канада, така че би трябвало да не е съвсем чужда за вкуса на българите. Създателят на екзотичната пица е Сам Панополус, който се изселва от южната ни съседка в Канада през 1954 г. Ако обичате хавайска пица, вие сте отпуснат, самоуверен, причудлив човек. Имате нестандартен поглед върху живота и определено не се заравяте в притеснения или тревожност. Не сте непременно нахални, но сте доволни от това кой сте като личност. Вашите приятели и семейство вероятно се радват на вашия причудлив усет и уникална личност.

Пица с аншоа

 Аншоата е вид малка риба, която е богат източник на омега-3 мастни киселини, протеини, натрий, калий, витамин В6 и В12, както и на желязо и цинк. Аншоата помага за намаляване на кръвното налягане и на нивата на вредния холестерол. Щом поръчвате или си правите такава пица, вие сте смел, безстрашен, упорит. Наистина сте рядка порода. Наистина се изисква особена дързост, за да хапвате нещо толкова различно и непопулярно като аншоа. Внимавайте да не позволявате на упорството да надделява прекалено.

Пица с гъби

Гъбите са сред храните, от които може да си набавите цинк, селен и витамин D. Ако имате възможност, винаги преди готвене можете да ги поставите до прозореца, откъдето те могат да поемат допълнително витамин D от светлината. Има доказателства, че гъбите са полезни и при лечението на нервнодегенеративни състояния като алцхаймер. Ако сте 100% любител на пицата с гъби, вие сте отворен, земен, раздаващ се човек, с когото е лесно да се говори. Някои може да ви се подиграят заради вашата „земност“. Обичате да давате от времето, енергията и любовта си за другите.

Пица с пеперони

Пеперони е италианска дума за големи пиперки, а не за салам, и в Италия няма салам, който да се казва по този начин. Пеперонито е изцяло американски продукт. Ако го обичате на пица, вие сте грижовен, забавен и избягващ драмите човек. Феновете на пеперонито са и хора, които се грижат много за своите близки. Семейството и приятелите ви се обръщат към тях, защото не се наслаждават на „драмата“, както правят други, а се стремят към неусложнено съществуване.

Пица с пеперони и чушка

Много хора предпочитат на пицата задължително да има месо и зеленчук и за комбинация се спират на пеперони и чушка. Ако и вие сте сред тях, това значи, че сте балансиран, възприемчив, проницателен във всички свои действия. Наденицата и чушките са съставките ин и ян. Месото и зеленчуците се балансират взаимно. Вие водите (или целите да водите) балансиран начин на живот, перфектно жонглирайки личните и професионалните си задължения. За разлика от някои ваши колеги, вие сте възприемчиви към критиката и новите предложения. И хората вероятно идват при вас за съвет поради невероятните ви прозрения.

Пица с двойна порция кашкавал

 Ако сте привърженик на максимата „колкото повече, толкова повече“, искате пицата ви да изобилства от кашкавал, вашият характер е на човек, който е решителен, снизходителен, ориентиран към целите. Поръсването на пицата с двойна порция показва, че не се страхувате да имате много в чинията си. Но вашият афинитет към кашкавала разкрива и вашата по-снизходителна страна. Вие сте човек, който се наслаждава на храненето с петте си сетива, наслаждавайки се на малките удоволствия на живота.

Пица с месо

 Когато любимата ви съставка на пицата е месото, то вие сте прибързан, горделив и прям. Не се страхувате да изразите мнението си и сте много горди. В крайна сметка, няма какво да криете. Притежавате силно чувство за гордост или за принадлежност към семейството и нацията. Винаги изтъквате своите постижения.

Вегетарианска пица

Зеленчуци, който на пицата яде, е чувствителен, потаен, пълен с изненади. Любителите на вегетарианските ястия са чувствителни, но това не означава, че са бебета. Просто лесно изразяват емоциите си и няма нищо лошо в това. Не е задължително да споделяте със света всичко, което чувствате. Вие притежавате таен огън и дързост, които ще изненадат света, ако си позволите да ги демонстрирате.

Пица „Каквото има в хладилника“

Пицата с продуктите, които са налични, изглежда добро решение, но показва, че сте нерешителен, но гостоприемен, и вечно в настроение. Нерешителността вероятно идва от страх да не изгубите, и то много, ако направите грешен избор. Обаче вие сте много приветлив човек, който обича да кара всички да се чувстват като у дома си. Тъй като любимата ви пица е микс от съставки, имате и жажда за живот и винаги сте вдъхновени да търсите доброто, което е пример за тези около вас.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

Децата на милиардерите в Русия вече са милиардери

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Юсуф Алекперов СН nation-news.ru

Милиардерите в Русия са натрупали толкова солидно състояние, че и без да работят, и наследниците им вече са милиардери. По оценки на Forbes Русия към 16 април 2020 г. в страната е имало 103 милиардери с общо състояние в размер на 439 млрд. долара.

Ако тази сума се раздели поравно между всичките им деца (281), то всички те също ще са милиардери, като богатството им ще възлиза средно на 1.56 млрд. долара.

Ако разглеждаме ситуацията поотделно, то сумата варира от 18 млрд. долара за наследника в семейството на акционера в „Лукойл“ Вагит Алекперов до 188 млн. за всяко от шестте деца на Владимир Лещиков, собственик на компанията „Славянский мир“.

В класацията на Forbes Русия са включени 20 милиардерски семейства, в които на всяко дете се падат по не по-малко от 2.25 млрд. долара. Общият брой на децата в тези семейства е 51, пише Profit.

Групата на участниците в класацията се е променила, в сравнение с предходната година. В нея влизат петима нови участници от две семейства — син и две дъщери на сенатора от Дагестан Сюлейман Керимов и син и дъщеря на основния акционер във „Фосагро“ Андрей Гуриев.

Ето и кои са най-богатите наследници в Русия:

 Юсуф Алекперов – 18 млрд. долара

Най-богатият милиардерски наследник в Русия – с 18 млрд. долара, отново е Юсуф Алекперов, който е единственият син на Вагит Алекперов. По думите на баща си Юсуф никога няма да оглави неговата компания.

Той напусна окончателно „Лукойл“ през 2018 г. и в момента се занимава със собствен бизнес, като произвежда енергийната напитка Plan B. Съпругата му Алиса пък има собствена туристическа агенция на име President Travel.

Брат и сестра Микелсон (по 10.1 млрд. долара)

Леонид Микелсон, който е основен акционер в „Новатек“ и „Сибур“, е вторият най-богат човек в Русия с 20.3 млрд. долара. Теоретично това означава по над 10 млрд. долара наследство за неговата дъщеря и брат й.

Виктория Микелсон СН Pro Gorod Samara

Виктория Микелсон е изучавала история на изкуствата в Нюйорския университет и от 2016 г. е член на настоятелството на New Museum.

Джахангир Махмудов – 9 млрд. долара

Искандер Махмудов е 15-и в класацията на Forbes на най-богатите хора в Русия с лично състояние в размер на 9 млрд. долара. Той е основен акционер в Уралската минно-металургична компания (УГМК).

Джахангир Махмудов и баща му Искандер Махмудов СН buisnessman.ru

Джахангир е завършил Лондонското училище по икономика Hult и от 2012 г. работи в Русия в групата на баща си. През октомври 2019 г. той е назначен за директор на трансформацията в УГМК, а преди това четири години работи като директор по търговските и финансовите въпроси на Челябинския цинков завод на групата.

 Тара и Адриан Мелниченко (по 7 млрд. долара)

Андрей Мелниченко е десетият най-богат човек в Русия с 14 млрд. долара. Той е мажоритарен собственик на Еврохим и СУЕК. Мелниченко и неговата съпруга Александра, която е бивш модел, имат две деца – Тара (8 г.) и Адриан (3 г.).

Дмитри, Юри и Анастасия Лисини (по 6.7 млрд. долара)

Владимир Лисин заема трето място в класацията на милиардерите в Русия с 20.2 млрд. долара. Той е председател и мажоритарен акционер в една от четирите най-големи стоманодобивни компании в Русия – НЛМК.

Синовете на Владимир Лисин участват в семейния бизнес. Най-големият син Дмитрий, който е възпитаник на LSE, работи във фирмите на баща си от повече от 10 години. Той е в съветите на директорите на две компании и ръководи благотворителния фонд „Институт за социално развитие“.

По-малкият син Юри живее в Лондон, притежава базираната в Люксембург частна инвестиционна компания RiskInvest Holding и 4.25% дял от Fletcher Group, в която влиза и НЛМК. Дъщерята Анастасия учи в Московския държавен университет.

 


Следващите в Топ 10

Челната десетка на най-богатите наследници в Русия се допълва от:

  • Мария Козицина (6.3 млрд. долара), дъщеря на Андрей Козицин (6.3 млрд. долара)
  • Наталия, Ксения и Иван Тимченко (по 5.8 млрд. долара), деца на Генадий Тимченко (17.3 млрд. долара), акционер в „Новатек“ и „Сибур“.
  • Александър и Ирина Векселберг (по 5.5 млрд. долара), деца на Виктор Векселберг (11.1 млрд. долара)
  • Саид, Гюлнара и Амина Керимови (по 5.3 млрд. долара), деца на Сюлейман Керимов (15.9 млрд. долара)
  • Анастасия, Иван, Василий, Варвара Потанини и техният брат (по 4.7 млрд. долара), деца на Владимир Потанин (23.5 млрд. долара).

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

11 места в Илинойс, които трябва да видите, преди да изчезнат

публикувано

на

Виж цялата статия
Ashmore Estates, СН Facebook/Ashmore Estates

Някои от най-интересните за разглеждане места в Илинойс постепенно потъват в забрава. Вижте списък с 11 от тези невероятни местности, които могат скоро да се разпаднат и да изчезнат завинаги. Посетете ги, преди това да стане.

 Ashmore Estates, Ашмор

Ashmore Estates, СН Facebook/Ashmore Estates

Тази сграда е изоставена отдавна, но преди време, от 1959 до 1986 г., е била убежище. Сега се носят слухове, че е населена с духове. Въпреки че не се включва в традиционните обиколки на района, има възможност отделни групи да я посетят и да проведат свои собствени паранормални разследвания.

Shawneetown, окръг Галътин

Shawneetown, СН Flickr/Doug Kerr

Заради честите наводнения, причинени от река Охайо, в този някога процъфтяващ град сега живеят едва 300 жители. Повечето бизнеси са затворени и голяма част от сградите са се превърнали в изоставени места. Местни жители пък все по-рядко се срещат.

 Детската школа за войници и моряци в Илинойс, Нормал

Детската школа за войници и моряци. Сн. Wikimedia Commons/John Alltop

 

Школата е била открита през 1965 година, но първоначално е била интернат и сиропиталище за деца на ветерани от Гражданската война. Преди това, в края на 19 век, сградата е била използвана като място, където да пребивават засегнатите от Испано-американската война. Школата е затворена през 1979 година и много от сградите й отдавна са съборени. Разбира се, много хора казват, че постройката на школата сега е обитавана от духове.

Могилите Кахокия (Cahokia Mounds), Колинсвил

Cahokia Mounds СН Flickr/emilydickinsonridesabmx

Това място някога е било процъфтяващ град на индианците, но е било напуснато около1400 г. Ако отидете, все още ще можете да откриете останки от древната общност и да научите как са организирали живота си.

Кайро, окръг Александър

Кайро, окръг Александър СН Flickr/Joseph Novak

Този град е разположен на мястото, където се сливат реките Мисисипи и Охайо в южната част на Илинойс. Силно обезлюден, трябва да го посетите, преди да е изчезнал напълно. В момента той има по-малко от 3000 жители и също има славата на град, обладан от духове.

 Гробището на Bachelors Grove, Мидлотиан

Гробището на Bachelor’s Grove СН Flickr/Christine Zenino

Погребенията в това гробище започват да се правят около 1840 г., церемониите приключват през 1989 година. То е малко, с едва 82 парцела, и е смятано за превзето от духове. Гробището е затворено за посетители, но някои все още успяват да си пробият път в него.

Желязната пещ, окръг Хардин

Разположено в гората Шони по поречението на река Охайо близо до град Росиклер, това е историческо място. На него има изоставена пещ, някога използвана за топене на желязо, добивано наблизо. Пещта е използвана от 1839 до 1883 година, въпреки че много преди края й е започнала да упада.

 Damen Silos, Чикаго

Damen Silos, Чикаго СН Flickr/Ian Freimuth

Разположено по поречието на Чикаго Ривър, това е популярно място за тийнейджърите. Технически е незаконно да се стига тук, така че трябва да бъдете с повишено внимание. Построени през 1906 година, тези 15-етажни силози за зърно са били изоставени след експлозия в тях през 1977 г. Но все още могат да се видят тайни тунели и релси в тях.

 Savanna Army Depot, окръг Джо Дейвис

Разположена по протежението на Мисисипи Ривър, тази сграда някога е била използвана като склад за военното оборудване. Той е работел от 1917 до 2000 година. В разцвета си депото се е разпростирало на 13 000 акра, голяма част от които сега са защитени природни обекти.

Поправителен център в град Джолиет

Макар и вече рушащи се, тук има 24 сгради. Този кампус е бил използван за затвор от 1958 до 2002 година. Заобиколен е от високи стени с бодлива тел, има охранителна кула, болница, кафене, зала за гимнастика, църква и др.

 Държавна болница в Мантено, окръг Канкакий

Филмите на ужасите за някогашни психоотделения вероятно са почерпили идеи оттук. Известна като място на лоботомиите, шоковите лечения и други неприятни лечения, тази болница е работила от 1930 до 1989 г., като максимален капацитет е имала през 1950 г.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

С 60 км/ч кукувица прелетя 12 000 км над 16 държави

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Специалисти следят кукувица, прелетяла повече от 12 000 км от Южна Африка до Монголия, където се развъжда, съобщи Би Би Си.
Птицата, наречена Онон на монголска река, е прелетяла над 16 държави, оцеляла е над Индийския океан и се е справила със силни ветрове. Тя е отлетяла от Замбия, където зимува, на 20 март.

Местни учени са маркирали Онон и още четири кукувици миналото лято за проект, изпълняван съвместно с Британския орнитоложки тръст за наблюдение на миграциите на дълги разстояния със спътник. От тях само Онон засега е засечена да приключва дългото си пътешествие.

Средната скорост на Онон е била 60 км/ч. Кукувицата е прелетяла над толкова далечни държави като Кения, Саудитска Арабия и Бангладеш.

Проектът за проследяване на птиците със спътник разкрива много неща за далечната миграция, каза д-р Крис Хюсън.

„Главното за това птиците да могат да пътуват толкова далече и често много бързо, е те да намират подходящи условия да се охранват и също да знаят къде да намерят благоприятни ветрове, които да им помогнат, например да прелетят над Индийския океан. Така че цената на миграцията явно не е толкова висока, колкото мислехме“ – каза д-р Хюсън.

Опасностите за мигриращите птици обаче са големи – от хищници, през бракониери, до бури и глад.

Друга от маркираните птици Баян е прекарала част от зимата близо до Килиманджаро в Източна Африка и на връщане е достигнала до китайската провинция Юнан. Там обаче сигналът изчезнал и птицата или е умряла от изтощение, или е била убита. Тя е прелетяла 10 000 км само за две седмици и затова специалистите мислят, че е пристигнала толкова гладна, че не е била достатъчно бдителна.

Пътешествието на птиците е следено от много любители в социалните мрежи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada