Открийте ни и в

Вашето здраве

Как да определим какъв доход да декларираме когато кандидатстваме за здравна застраховка?

Маркетплейс изискват Вашия Adjusted Gross Income

публикувано

на

Сн.: Pixabay

Когато кандидатстваме за здравна застраховка през щата – „Маркетплейс“ е важно да знаем как да определим какъв доход трябва да декларираме.

Семейният доход, както и броят на хората в семейството, годините им и пощенския/zip код на населеното място са факторите, които определят не само цената на здравните планове, но също така и покритието – deductible, co-pays, co-insurance, max out of pocket.

Ако Ви е трудно да изчислите доходите, може да използвате „tax return“ от предходна година като ориентир и да пресметнете грубо стойността, като предвидите настъпили различия: промени в работната позиция и заплащането,  отваряне на бизнес или промяна в размера на семейството /женитба, развод, нов член… /.

Маркетплейс изискват Вашия „Adjusted Gross Income“

за текущата година, в която сключвате застраховката. Ако търсите да закупите здравен план за 2023, цените и условията ще са базирани на предполагаемият семеен доход за 2023.

В случай, че сте член на по-голямо семейство, но искате да сключите здравна застраховка само за един човек от него, имайте предвид, че трябва да декларирате дохода на всички хора в семейството.

Неправилното деклариране на доходите може да Ви постави в позиция, в която да трябва да доплатите допълнителна сума в края на годината ако сте декларирали по-ниски суми.

Сн.: Pixabay

Също така, понякога Маркетплейс може да изиска да предоставите документ за верификация на Вашите доходи и ако не можете да предоставите такъв с декларираната сума или поне близка до нея, застраховката може да ви бъде отказана или да ви бъде отнета полагаемата отстъпка. Поради тази причина декларирането на възможно най-прецизен доход е много важно.

Ако опциите от Маркетплейс не ви устройват и не получавате голяма отстъпка, съществуват и персонални планове като опция с по-добри цени и по-добро покритие, според конкретната ситуация.

При необходимост можем да сравним различни опции за вас и да ви насочим към най-правилния избор.

ОБАДЕТЕ НИ СЕ ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

302.259.8625 или 302.864.3444

Ivelina Dimitrova

Private insurance specialist

Andy Slavchev

Marketplace insurance specialist

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено