Открийте ни и в

Вашите пари

Как да си получите парите, които връщат автомобилните застрахователи

публикувано

на

В кризата, която се създаде заради COVID-19, финансовото положение на милиони хора в САЩ е много лошо и всяка помощ е добре дошла. Такава предлагат  най-големите застрахователни компании в страната, сред които и Allstate и State Farm, където се застраховат и много българи. Те ще връщат пари за автомобилни застраховки.

Застрахователите  като цяло ще върнат на клиентите си 10,5 милиарда долара за автомобилни застраховки заради епидемията от коронавирус. Данните са на Института за застрахователна информация.

State Farm ще върне на клиентите си 2 милиарда долара. Хората ще получат парите си под формата на отстъпки. Компанията дава 25% отстъпка за месечните вноски за периода от 20 март до 21 май и ще ги приспадне от вноските за месеците след юни. “Ако полицата на човек е 450 долара за 6 месеца, изчисленията показват, че намалението ще бъде 49.50 долара”, каза Саша Иванов от първата българска агенция на State Farm в САЩ. Агенцията се намира в чикагското предградие Палатайн.

Allstate ще връща 15% от месечните вноски за април и май. По принцип клиентите ще получат сумите с чек по пощата. “Който има мобилното приложение, може чрез него да избере опция да получи парите си по банков път”, каза Маги Барашка, агент на Allstate в Оукбрук Терас, недалеч от Чикаго.

Progressive също ще връща пари. Става дума за 20% от дължимите суми по полиците за април и май. Те ще се прехвърлят като кредит за вноските през май и юни и така хората ще плащат по-малко.

American Family Insurance ще компенсира клиентите си с 25% за вноските за април. Nationwide ще изпрати по 50 долара за всеки застрахован автомобил. Geico ще направят отстъпка от 15% за клиентите си при подновяване на застраховката, както и за нови застраховки. Liberty Mutual ще смъкнат цените за годишните вноски с 15% и ще започнат да връщат пари през април.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА