Открийте ни и в

Вашите пари

Как мога да използвам парите от моя 401К план

Въпроси и отговори от изминалата седмица

публикувано

на

Здравей, Ангел! Обръщам се към теб, защото в последните 18 години съм част от 401К план в моята работа и с течение на времето съм събрала сума, която не съм и предполагала, че мога да имам някога в този акаунт. Сега моментът е такъв, че след 3 години ми предстои пенсиониране, и се страхувам да не загубя парите, събирани толкова много години. Другото, което ме плаши, е, че не знам кога и по колко ще получавам като доход от този акаунт, когато се пенсионирам. Би ли ми дал насока в тази ситуация? Благодаря ти!

 

Здравейте и благодаря за доверието и важната тема, която открехвате. Това е тема, върху която специализирам директно, и е една от най-коментираните теми в срещите ми с клиенти от всяка една възрастова група, защото използването на тези пари е това, което всички очакваме в определен момент. Как точно да структурираме очакванията си за това време, е важно не само от финансова, но и от емоционална гледна точка.

По принцип, аз разбирам притесненията ви за евентуален спад на стойността на вашия акаунт преди пенсиониране, но в следващите редове ще се постарая да ви дам малко повече яснота, която да ви „ваксинира“ (както сега е модерно да се казва) от този страх и да видите нещата под малко по-различен ъгъл, който много от хората нямат като гледна точка, защото никой не им е говорил за техническата част на това как да използват парите си след пенсиониране.

Ето

цифрата, зад която се крие ключът

към това по-ясно осъзнаване: 5%!

Това е най-важната цифра, която трябва да запомните, когато става въпрос за парите, събрани във вашия 401К план, и по колко да взимате от тях след пенсиониране. Тези 5% са годишната сума от стойността на вашия акаунт, която бихте искали да взимате, но разбита на месечни вноски като надбавка към вашата пенсия.

Нека ви дам пример.

Ако имате $100,000 във вашия 401К план, тези 5% представляват $5,000 годишно, които вие ще използвате от този акаунт, но разбити на месечни приходи – това са $416, които се взимат като надбавка над вашата пенсия. По този начин ние като инвеститори се стремим да използваме определена сума от нашите пенсионни пари, докато оставяме останалите да бъдат инвестирани и дивидентите от тях реинвестирани в нови акции или ценни книжа, които да осигурят растеж на пенсията в годините напред, за да сме в крак с инфлацията.

Тези 5% работят най-добре, когато

парите са правилно инвестирани

в различните отрасли на икономиката чрез фондове, акции или ценни книжа и това е много важна стъпка в изготвянето на една такава стратегия, която започва много преди деня на нашето пенсиониране и евентуално се променя през годините преди него, за да добие един завършен вид спрямо целите на всеки един от нас след пенсиониране.

Надявам се информацията, която ви представих днес, да ви бъде полезна и ако е така, моля, споделете я с хора, които мислите, че ще се възползват по най-добрия начин от нея.

(Следва продължение)

Парите от моя 401К план: Как да ги използвам

Това е от мен за днес. Ако имате въпроси или се интересувате от различните аспекти на финансовата част от живота, вие можете да си запазите час за консултация на директния ми телефон – (224) 522-2413 или на електронната ми поща – [email protected] Въпросите, които четете, са зададени от клиенти, с които съм работил по време на консултации в моя офис.

И не забравяйте да се усмихвате!

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Вашите пари

Исковете за обезщетения за безработица в САЩ достигнаха ново дъно

През седмицата, приключила на 2 октомври, 3,3 милиона души са получили обезщетения за безработица

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Броят на хората в САЩ, кандидатствали за обезщетения за безработица, паднаха миналата седмица до ново пандемично дъно, което е доказателство, че съкращенията намаляват.

Исковете са намалели с 6 000 – до 290 000 миналата седмица – трети пореден спад, съобщи Министерството на труда в четвъртък. Това е най-ниският брой хора, кандидатствали за обезщетения от 14 март 2020г.

Заявленията за помощ за безработни обикновено проследяват темпото на съкращенията. В началото на настоящата година, те достигнаха рекордните 900 000. Броят им обаче вече се връща към предпандемичните стойности.

Haй-богатият 1% oт живеещите в САЩ cпeчeлиxa $6,5 тpлн. oт aĸции пpeз пaндeмиятa

Властите в САЩ се надяваха повече хора да се върнат на работа през септември, когато децата започнат училище. Досега обаче това не се е случило.

Във вторник Кристофър Уолър, член на Federal Reserve’s Board of Governors, каза, че два милиона от 22-те милиона работни места, загубени заради пандемията, може да не се възстановят.

Докладът на Министерството на труда показа, че броят на хората, получаващи помощи за безработица, продължава да намалява. През седмицата, приключила на 2 октомври, 3,3 милиона души са получили обезщетения за безработица. Седмица по-рано техният брой е бил 3,6 милиона.

Преди година близо 24 милиона души са получавали помощ за безработица.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Ако изчаквате да закупите жилище, това може да ви струва скъпо

Ето няколко акцента, върху които трябва да се обърне внимание

публикувано

на

Виж цялата статия

Ако мислите да си купите жилище, но се чудите дали чакането няколко години ще ви спести в дългосрочен план, помислете отново.

Колкото по-дълго е чакането, толкова повече ще плащате, особено когато лихвите по ипотечните кредити и цените на жилищата се покачат, категорични са специалисти по процесите на имотния пазар. Дори

и най -малката промяна

в ипотечния лихвен процент може да окаже голямо влияние върху покупателната ви способност, независимо от ценовата ви точка.

Освен това не предполагайте, че чакането ще ви спести пари. Има множество сигнали на пазара, че това може да не се случи. Нека се свържем, за да задействаме нещата днес, докато лихвите по ипотечните кредити се движат най-близо до историческите дъна.


„Като агент на недвижими имоти, аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си.

Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също моят уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Haй-богатият 1% oт живеещите в САЩ cпeчeлиxa $6,5 тpлн. oт aĸции пpeз пaндeмиятa

Aĸциитe нa ĸoмпaниите в САЩ пoчти yдвoиxa cтoйнocттa cи oт мapт 2020 г. нacaм

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Haй-бoгaтият 1% oт живеещите в САЩ дoмaĸинcтвa ca нaтpyпaли бoгaтcтвo нa cтoйнocт нaд $6,5 тpлн. oт ĸopпopaтивни дялoвe и взaимни фoндoвe oт нaчaлoтo нa пaндeмиятa, дoĸaтo 90% ca cпeчeлили $1,2 тpлн., coчaт пocлeднитe дaнни нa цeнтpaлнaтa бaнĸa зa втopoтo тpимeceчиe нa 2021 г., пише CNBC. 

Haй-зaмoжнитe 10% oт живеещите в САЩ вeчe пpитeжaвaт 89% oт aĸциитe, ĸoитo ca в pъцeтe нa дoмaĸинcтвaтa – peĸopднo нивo, ĸoeтo пoдчepтaвa poлятa нa пaзapитe в yвeличeниeтo нa нepaвeнcтвoтo. 

Aĸциитe нa ĸoмпaниите в САЩ пoчти yдвoиxa cтoйнocттa cи oт мapт 2020 г. нacaм и бeлeжaт пoчти 40% pъcт cпpямo янyapи 2020 г. и ca ocнoвният изтoчниĸ нa cъздaвaнe нa бoгaтcтвo в страната пo вpeмe нa пaндeмиятa.  

Haй-зaмoжният 1% oт жителите на САЩ имат $36,2 трилиона

Цялото бoгaтcтвo, ĸoeтo нaй-зaмoжнитe 1% пpитeжaвaт, вeчe e 32% oт oбщoтo в CAЩ. Πoчти 70% oт pъcтa идвa oт aĸции.

Pacтящaтa ĸoнцeнтpaция идвa, въпpeĸи чe милиoни нoви инвecтитopи ce пoявиxa нa пaзapитe cлeд пaндeмиятa. Πoпyляpният бpoĸep Rоbіnhооd ce пoxвaли c 10 млн. нoви ĸлиeнти пpeз пocлeднитe двe гoдини. Cpeдният paзмep нa cмeтĸитe им oбaчe e eдвa $4 500.

Дpyг пpoблeм c нoвитe инвecтитopи e, чe тe тъpгyвaт c aĸциитe, чecтo c лeвъpидж – и дoĸaтo тaзи cтpaтeгия имa пoтeнциaл нa xapтия дa cъздaдe гoлeми бoгaтcтвa, пoвeчeтo oт тяx гyбят cpeдcтвaтa cи или пpocтo зaпиcвaт пo-ниcĸa възвpъщaeмocт oт тeзи, ĸoитo ĸyпyвaт и дъpжaт в дългocpoчeн плaн.

Haй-бoгaтитe 10% oтчитaт възвpъщaeмocт oт 43% мeждy янyapи 2020 и юни 2021 г., дoĸaтo ocтaнaлитe 90 пpoцeнтa – 33% пeчaлбa.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА