Открийте ни и в

Интересно

Как породата на кучето разкрива характера на човека

Какво куче имаме или искаме да имаме разкрива много за това какви сме ние

публикувано

на

Австралийска овчарка

Кучето и човекът са добри приятели от древни времена. То е предано и излъчва безкрайна любов. Незаменимо в игрите, пълноценно в семейството. Но и кучетата, както и хората, имат свои характери, които понякога се припокриват изцяло с тези на хората. Често това зависи и от породата.

Затова, според някои проучвания, кучето, което сте избрали или което искате да имате, говори много повече за вас и вашия характер от много тестове и психологически анализи.

Ето няколко породи, подбрани от Dama.bg, които имат доста изявен характер и вижте дали ако някоя от тях е любимата ви, какво означава това за характера ви.

 Австралийска овчарка

 

В живота търсите забавления и приключения. Предпочитате да вървите по неутъпкани пътеки. Притежавате висока интелигентност и нестихваща енергия. Обичате физическите и умствени предизвикателства. В природата ви е да помагате на хората и винаги защитавате онези, които обичате. Недостатъците ви са, че лесно се отегчавате и разсейвате, затова често оставяте работата за последния момент.

Померан

Вие сте екстроверт с висока интелигентност, който иска да е в центъра на вниманието. Тъй като сте много дружелюбна и весела личност, много лесно завързвате нови приятелства. Много сте амбициозни и не се предавате, докато не постигнете целите си. Понякога обаче успехът се превръща в мания и цел на всяка цена. Искате да сте първи дори в неважни неща. Препоръчваме ви внимателно да подбирате целите си и да се съсредоточавате върху най-важните.

Лабрадор

Вие сте любознателна личност, която постоянно търси нови приключения. Хората обичат компанията ви, особено децата, с които се разбирате чудесно. Причината е, че и вие сте запазили детското в себе си. В същото време притежавате завиден самоконтрол и знаете как да се справяте с напрегнати и трудни ситуации. В любовта сте големи мечтатели и романтици. Мечтаете за приказна сватба и любов като от роман.

Лабрадудел

Понякога сте малко непредвидими, но знаете как да се възползвате от това свое качество. То ви помага да мислите нестандартно на работа и в същото време да бъдете душата на компанията. В любовта търсите човек, който да ви допълва, и затова често се влюбвате в хора, които са ваша пълна противоположност. Иначе мислите много практично, не си втълпявате някакви илюзии, че има идеални връзки без проблеми, затова сте готови на компромиси и да работите върху връзките си.

Хъски

Вие обичате хората, което си личи отдалече, и това привлича околните към вас. В живота търсите мир, спокойствие, баланс и хармония, но в същото време сте и много енергични. Определено сте истински боец – не се отказвате, докато не постигнете целите си. В любовта обичате да давате и да се грижите, но очаквате същата всеотдайност и от партньора си.

Чихуахуа

Вие сте много дружелюбни и общителни. Знаете какво искате и как да го постигнете. Изключително предани сте към хората, на които държите. Обичате да се грижите за тях и искате те да ви споделят всеки проблем. Тази всеотдайност е в рязък контраст със собствената ви нужда да оставате насаме от време на време, да размишлявате и да си почивате от останалите.

Питбул

Вие притежавате свободолюбив дух, увереност и неизчерпаема енергия. Тъй като сте много уверени в себе си и знаете добре силните си страни, другите нерядко ви приемат като твърде агресивни, нападателни и дори самовлюбени. Понякога обаче трябва да сте отборен играч и да не се опитвате да направите всичко сами. За вас любовта се гради върху всеотдайността, доверието и пълната свобода.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

„Мамо, как се казва?“: дете нахлува в кадър по време на интервю на експерт за ВВС (ВИДЕО)

Скарлет показа на майка си рисунка на еднорог и я попита как се казва той.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Кадър/ВВС

Дете на експерт прекъсна интервюто, което майка му даваше по британската телевизия ВВС.

Икономистката Клеър Уенхан показа нагледно как съчетава професията с майчинството. Тя даваше от дома си интервю за BBC по повод карантината в Англия заради новия коронавирус, когато дъщеря й Скарлет, се появи на екрана. Тя показа на майка си рисунка на еднорог и я попита как се казва той.

След като получи отговор, момиченцето се зае със задачата да търси място за картинката, а майката продължи интервюто си.

По-късно в профила си в Туитър показа мястото, което е избрала за рисунката с еднорог.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Писмо, изпратено от САЩ през 1971 г, пристигна в София. Издирва се получателят

Вижте историята на писмото, обикаляло близо 50 години света

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Васил Богданов/bTV

Даниела Николаева живее от пет години на ул. Баба Илийца в столичния квартал Лагера. Преди няколко дни тя изненадващо намира в пощенската си кутия писмо, изпратено на 19 февруари 1971 г. от Понтиак – 60-хиляден град в щата Мичиган, разказва bTV.

„Видях в пощенската кутия цветен плик и първата ми мисъл беше, че е реклама от типа „Вие бяхте избран за безплатна процедура“. Да, но не. Видях ръкописния почерк, старото мастило, знака USA. До този момент все още имаше шанс да е някаква реклама, но после погледнах по-отблизо и видях, че клеймото е автентично: Понтиак, 19 февруари 1971 г. Това беше много странно.

Писмото е за Наталия Димитрова. Бързо помислих какви са имената на съседите ми, а за по-сигурно огледах табелите на пощенските кутии. Не – нямаше Димитрови. На плика беше изписано улица „Вела Пеева“ – казах си, че е малко вероятно това име да се е запазило.

Тогава защо пликът се озовава при мен? Такава вещ пари. Тя съдържа лични отношения и чувства, а аз съм последният човек, който иска да се рови. Но не можех да оставя писмото върху пощенските кутии. Представях си как някой се рови в него и може би се надсмива на това как са си писали някога хората. Или по-лошо – как го къса или просто изхвърля на боклука. Реших, че ще го прибера и ще го съхранявам, колкото трябва.

Влязох вкъщи и оставих писмото на масата. Измина половин час, в който вършех различни неща. Минавайки няколко пъти покрай писмото, в главата ми започна да се прокрадва мисълта как да намеря човека, до когото е адресирано писмото. Или неговите наследници. Знаех, че през 1971 г. животът е бил съвсем друг и този, който е писал от САЩ, е бил изгнаник, а близките му в България са били нарочени за ненадеждни, били са следени, вероятно репресирани“, разказва историята на писмото Даниела.

Нейното желание е да бъде намерена Наталия Димитрова или нейните наследници, за получат писмото, обикаляло света от близо 50 години.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Обявиха и правилото за първи ход с белите фигури в шаха за расистко

Нaпълнo нecпрaвeдливo e в шaхмaтнaтa игрa първи дa зaпoчвaт винaги бeлитe фигури. Тoвa oбвинeниe пoвдигнa Aвcтрaлийcкaтa кoрпoрaция зa рaдиoрaзпрocтрaнeниe AВC

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Pixabay

Нaпълнo нecпрaвeдливo e в шaхмaтнaтa игрa първи дa зaпoчвaт винaги бeлитe фигури. Тoвa oбвинeниe пoвдигнa Aвcтрaлийcкaтa кoрпoрaция зa рaдиoрaзпрocтрaнeниe AВC. Oттaм cпoртът бe нaрeчeн рacиcтки, a прaвилoтo зa нaчaлeн хoд – рacoвo нacилиe, цитирaт ги frоgnеws.bg.

Кoгaтo тaзи инфoрмaция ce рaзпрocтрaни, извecтни шaхмaтиcти oт цял cвят рeaгирaхa ocтрo нa крaйнитe рaзcъждeния и рeшихa дa прoвeдaт публичнa диcкуcия, кoятo дa бъдe излъчeнa oт мeдиитe в цял cвят.

Aвcтрaлийcкият шaхмaтиcт Джoн Aдaмc oткaзa пoкaнaтa нa AВC дa кoмeнтирa тaзи трaдиция в шaхa, тъй кaтo нe e cъглaceн c ocтритe нaпaдки cрeщу игрaтa. Тoй ce oбяви и cрeщу тoвa пaри нa дaнъкoплaтцитe дa oтивaт зa издръжкa нa рaдиoaгeнциятa. Прaвилaтa в cпoртa шaхмaт ca утвърдeни прeз XIX вeк и ca в cилa дo мoмeнтa.

Никoгa дoceгa нe e възниквaлo cъмнeниe дoри зa нaмeк нa кaквaтo и дa билo рacoвa диcкриминaция. Caмaтa игрa шaх e нa нaд 1500 гoдини. В Eврoпa чaк в XIII вeк ce нaлaгa двуцвeтнa дъcкa, пoвeчe c ecтeтичecкa цeл. Фигуритe cтaвaт чeрни и бeли зa дa ce избeгнe cмecвaнeтo нa рaзлични цвeтoвe, cпoрeд мaтeриaлa, oт кoйтo ca изрaбoтeни фигуритe.

Прeз двaтa пocлeдни вeкa, кoгaтo шaхa придoбивa oгрoмнa пoпулярнocт прaвилaтa ca ce прoмeняли някoлкo пъти и нaкрaя ce e приeлo дa ce зaпoчвa c бeлитe фигури, a нe c любимитe фигури нa oпрeдeлeния чрeз жрeбий игрaч, кoйтo дa игрae пръв.

Никoй нe e бил прoтив нитo e упрeквaн в нeщo aвтoрът нa идeятa лeгeндaрният cвeтoвeн шaмпиoн Eмaнуeл Лacкeр, кoй e eврeин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено