Открийте ни и в

България

Калоян Методиев: Качакова ревеше като близкоизточна оплаквачка да я върнат

Започна, без уговорена среща, да идва в министерството от 8 сутринта и да виси в коридора, за да бъде върната в Лос Анджелис

публикувано

на

Калоян Методиев, политолог и началник на политическия кабинет на бившия вицепремиер Корнелия Нинова
Сн: Facebook

След отзоваването на Любка Качакова като търговски представител в Лос Анджелис тя е идвала в министерството на икономиката да оказва натиск за връщането и, пише в свой пост във Facebook Калоян Методиев, политолог и началник на политическия кабинет на бившия вицепремиер Корнелия Нинова. По думите му Качакова “с рев като близкоизточна оплаквачка” обяснявала какво проблеми ще й коства решението за промяната.

Според Методиев след като не получила от него това, което искала, тя “излезе и накара половин България да звъни по телефона да лобира за връщането й”. Той писа и какви облаги е получавала Качакова от държавата. Методиев разграничи нейното поведение от “десетките честни и съвестни задгранични служители, които изпълняват достойно задължения си и носят ползи за страната си”.

„Кажи кой уби мама“ – най-младият свидетел по дело в САЩ

Ето и цялата публикация на Калоян Методиев:

През май министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова проведе онлайн среща с българските търговски аташета от цял свят. Постави им задачи – основно да привличат инвестиции в икономиката, за което всъщност са изпратени. Някои по-напористи се изказаха по текущи проблеми, свързани с работата. Изявилата се днес по медиите Любка Качакова на два пъти взима думата, за да обясни колко било зле положението, колко й било тежко, искаше още пари, за да си поръчва икономически анализи на външни консултанти и общо взето се подмазваше. Анализ на икономическите аташета конкретно в Съединените щати показа, че най-голяма нужда от търговско-икономическа служба има в Чикаго, където има огромна българска диаспора и голям български бизнес. Оттам имаше и писмо с искане за разкриване на службата. Преценихме, че е по-целесъобразно за държавата да преместим службата там. Съответно закрихме бройката в слънчева Калифорния. След три дни в София долетя Любка Качакова. Започна, без уговорена среща, да идва в министерството от 8 сутринта и да виси в коридора, за да бъде върната в Лос Анджелис. Да притиска служители. На втория ден ме “прихвана” сутринта и влезе в кабинета ми с рев като близкоизточна оплаквачка. Дадох й салфетки. Реве и нарежда: “Детенцето ми, детенцето, какво ще стане с него… сама съм там. Мъжът ми е в България, а другото ми дете в Лондон”. И вие ли вие и нарежда… Реших, че детето е инвалид, или е болно, или е много малко.
“Какво му е?”, попитах я с наченки на угризения на съвестта.

Без никакви резултати, но пък селфита със звезди: Защо махнаха Любка Качакова от Лос Анджелис като търговско аташе

“Ще му вземат работната виза. А визата е вързана с дипломатическия ми паспорт”, през рев продължи да каканиже.
В тоя момент изстинах. Попитах я: “А другите българи как се оправят?” Не ме чу. Излезе и накара половин България да звъни по телефона да лобира за връщането й.
Помните ли оплакванията й на срещата с останалите аташете, които деморализираше с претенциите си. Оказа се, че българската държава й плаща апартамент в Лос Анджелис, отпуснати са й пари за цялостна мебелировка и миналата година са й преведени 20 хиляди долара, за да си купи нов джип. “Детенцето” работи нещо в Холивуд.
Нямаше да се занимавам с подобни герои, на които съм се се нагледал достатъчно, но го правя заради десетките честни и съвестни задгранични служители, които изпълняват достойно задължения си и носят ползи за страната си.
Правя го, защото се чудя колко трябва да си безочлив и нагъл, за да излезеш по телевизията, за да плюеш по министъра и мене, да се слагаш на “новата власт” и да използваш по най-безогледен начин държавата. Това е една илюстрация за любкакачаковщината в нашето общество. Не искам да съм морален съдник, но като данъкоплатец и гражданин не съм съгласен такива хора да ме представляват и да “доят” държавата.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено