Открийте ни и в

Имиграционни новини

Камарата на представителите започва с имиграционната реформа

Камарата на представителите ще гласува тази седмица, за защита на имигрантите без документи, доведени в Съединените щати като деца, и за предоставяне на правен статут на земеделските работници

публикувано

на

Сн.: Архив

Камарата на представителите ще гласува тази седмица, за защита на имигрантите без документи, доведени в Съединените щати като деца, и за предоставяне на правен статут на земеделските работници.

Това ще бъдат първите мерки за имиграционна реформа, предприети от Конгреса тази година. Гласовете биха могли да служат като първи барометър на шансовете за цялостна имиграционна реформа в тази сесия на Конгреса.

Двупартийното споразумение остава недостижимо за депутатите и председателите от двете партии след близо десетилетие на прекъснати преговори.

Мигрантската криза, която се разгръща на границата между САЩ и Мексико, докато администрацията на Байдън се бори с нарастващ брой непридружени деца, опитващи се да влязат в САЩ допълнително ще затрудни преговорите.

Ситуацията напрегна ресурсите на федералното правителство, принуждавайки администрацията да разположи служители на федералната Агенция за управление при извънредни ситуации в региона през уикенда.

Американският закон за мечтите и обещанията, който демократите преди това приеха със седем гласа на Републиканската партия, би осигурил път към гражданство за 2,5 милиона души: младите мигранти без документи, известни като „Мечтатели“, и хората, живеещи в САЩ с хуманитарна правна защита или временни защитен статус.

Вторият законопроект, Законът за модернизация на работната сила в земеделските стопанства, ще създаде система за над 1 милион земеделски работници без документи, които могат да кандидатстват за статут, ако са работили поне 180 дни в земеделието в продължение на две години.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено