Камарата на представителите отмени насрочените си гласувания за четвъртък, след като полицията на Капитолия разкри, че е получила доклади от разузнаването, които посочват „възможен заговор за щурм на Капитолия от идентифицирана бунтовническа група“ на 4 март. „Решението беше взето, така че е възможно тази вечер да приключим цялата законодателна работа на Камарата за седмицата“, каза в сряда офисът на лидера на демократите в Камарата Стени Хойер. Той определя графика за гласуване. Очаква се Сенатът да проведе сесия от маратон от гласувания по поредица от изменения на законопроекти, сред които и този за облекчения срещу COVID на президента Джо Байдън. В четвъртък се предвиждаше от последователите на конспиративната теория QAnon да бъде денят, в който Доналд Тръмп отново ще поеме властта, връщайки се в окръг Колумбия, за да бъде инаугуриран за президент още веднъж. Охраната около Капитолия е засилена преди датата и поради опасения, че може да има ситуация, подобна на 6 януари - когато привърженици на Тръмп нахлуха в сградата на Конгреса, в резултат на което петима загинаха и последваха разрушения. Капитолийската полиция не посочи конкретна група в изявлението си в сряда, но има слухове, че става въпрос за Three Percenters, чиито членове бяха сред участниците в щурма на 6 януари.

„Получихме разузнавателни данни, които показват възможен заговор за пробив в Капитолия от идентифицирана милиционерска група в четвъртък, 4 март“, се казва в изявлението на USCP, което идва същия ден, когато служителите свидетелстват на Capitol Hill за сигурността около комплекса. „Вече направихме значителни подобрения в сигурността, за да включим създаване на физическа структура и увеличаване на работната сила, за да осигурим защитата на Конгреса, обществеността и нашите полицаи“, отбелязаха те.

„Нашият отдел работи с местните, щатските и федералните партньори, за да спре всякакви заплахи за Капитолия. Ние приемаме разузнаването сериозно. Поради чувствителния характер на тази информация в момента не можем да предоставим допълнителни подробности."
4 март се очерта като нов източник на надежда за лоялистите на QAnon, след като първоначалната теория, че Тръмп ще спечели изборите през 2020 г., се разпадна.
Полицейски източници казаха пред Fox 5, че са отменили отпуските и почивните дни за следващата седмица, докато DC се подготвя за борба със заплахата, породена от новата теория.
По-рано във вторник полицията на Капитолия обяви, че е била уведомена "относно информация и разузнаване, отнасящи се до 4 март" и в резултат на това увеличава сигурността. В изявлението се добавя, че „въз основа на разузнавателните данни, които имаме, Департаментът е предприел незабавни стъпки за подобряване на позицията ни за сигурност и персонала за определен брой дни, включително 4 март“.
Капитолия се охранява от почти 5000 военнослужещи преди четвъртък, а полицията поиска 4900 военнослужещи от Националната гвардия да останат в столицата поне до 12 март. За някои войници това означава, че са минали почти два месеца, откакто са призовани за първи път в града след бунтовете на MAGA на 6 януари, когато привържениците на Тръмп нахлуха в сградата на Конгреса.