Открийте ни и в

САЩ

Камарата отново отлага гласуването на инфраструктурния пакет на Байдън

Прогресистите продължават да бъдат основната пречка

публикувано

на

Съпротивата от страна на прогресистите (най-лявото крило в групата на демократите) срещу придвижването на приетия от Сената законопроект за инфраструктурата, отново стана причина Камарата на представителите да отложи гласуването на пакета, като вместо това ще бъде гласувано краткосрочно удължаване на финансирането за дейностите по пътищата.

Гласуването на законопроекта за транспорта е необходимо, за да се избегне прекъсване на финансирането на транспортни проекти от понеделник. Краткосрочният законопроект за удължаване на транспортното финансиране ще е в сила до 3 декември.

На същата дата правителственото финансиране изтича. Тогава и таванът на дълга ще бъде достигнат, както Министерството на финансите предупреждава.

Байдън: Постигнахме историческа икономическа рамка

Кабинетът на лидера на мнозинството в Камарата на представителите Стени Хойер изпрати известие, в което се казва, че гласуването за удължаването на транспортното финансиране ще бъде последното за седмицата, което означава, че тази седмица няма да има гласуване за инфраструктурата.

Това се интерпретира като индикация за все още съществуващи търкания в средите на демократите и нов удар по законодателната политика на Белия дом.

Embed from Getty Images

Прогресистите продължават да бъдат основната пречка. Техният лидер, конгресмен Прамила Джайпал, обяви, че у тях има преобладаващо одобрение за коригирания разходен план на президента Байдън (Build Back Better Act ), но те, както преди, продължават да държат на условието си да подкрепят двата пакета (вторият е инфраструктурният) заедно, а не поотделно.

Нашите членове повтарят от месеци, че тези два законопроекта трябва да бъдат и да вървят заедно и че искаме законодателен текст за това“ – каза прогресисткият лидер.

По думите на Джайпал демократите без прогресистите нямат достатъчно гласове, за да прокарат законопроектите. Няма яснота кога ще се състои отложеното гласуване.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА