Единственият българин, носител на "Златната топка" - Христо Стоичков, не пропусна и на този празник да поздрави цяла България. Бронзовият медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. използва една от социалните мрежи, за да пожелае на всички здраве, щастие и любов. "Христос Воскресе, приятели! Дръжте здраво в ръка червения бияч и никога не се предавайте! Желая здраве, щастие и любов във всяко семейство! Моята Миа още чака достоен противник за нейния борак!", написа Стоичков.  

Христос Воскресе, приятели!🍷🍷🍷 Дръжте здраво в ръка червения бияч и никога не се предавайте!💪💪💪 Желая здраве, щастие и... Публикувахте от H8S Hristo Stoitchkov в Събота, 1 май 2021 г.
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова пожела "любов и светлина да озаряват домовете и сърцата ни".  
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от Tsvetana Pironkova (@tpironkova)

  Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се подготвят за финала на европейското първенство по бадминтон, но намериха време в натоварената си програма за едно забавно пожелание: "В кошара агънцето блее, в кошничката шарени яйца, на масата пухкав козунак и люта ракийка. Пей, пий, яж и се весели, че празник е дошъл навред - Честито Възкресение Христово!", написаха те. Най-добрият български тенисист Григор Димитров също поздрави в социалните мрежи. Той обаче използва малко по-нестандартен подход.