Открийте ни и в

България

Камен Воденичаров се отказа от конкурса за шеф на БНТ, Кошлуков обаче не

Кошлуков потвърди, че със сигурност ще подаде документите си

публикувано

на

Камен Воденичаров се отказа от конкурса за шеф на БНТ, Кошлуков обаче не

Камен Воденичаров се отказва от конкурса за генерален директор на БНТ, но пък в него ще участва сегашният шеф Емил Кошлуков.

“Имам по-важни неща, които трябва да свърша и са набелязани отдавна. Почти всичко бях подготвил за конкурса, но след много размисъл, разговори и проверки реших, че няма да се явявам”, каза Воденичаров пред “24 часа”.

В същото време Кошлуков потвърди, че със сигурност ще подаде документите си.

Велислав Минеков призова Емил Кошлуков да подаде оставка

Срокът за кандидатстване в конкурса изтича утре в 17 ч. Досега никой не е подал документи, казаха от Съвета за електронни медии. Опитът им обаче показва, че кандидатите обикновено ги представят в последния ден малко преди крайния час.

Изслушването на одобрените кандидати ще бъде на 27 и 28 юни, а СЕМ ще гласува за най-добрия на 29 юни. Мандатът на Кошлуков изтича на 10 юли.

Преди два месеца зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който е и председател на Комисията по култура, поиска предсрочното освобождаване на шефа на БНТ Емил Кошлуков.

„Националната телевизия се издържа от нашите данъци. Този, който в момента начело на БНТ, не заслужава да е там. Имаше съмнение, че му липсва необходимия стаж, за да заема този пост. В последния момент се появи някакъв стаж в телевизията на „Атака“ като програмен директор. Никой от СЕМ тогава не си направи труда да провери това“, обясни Йорданов.

Журналисти и артисти поискаха оставката на Емил Кошлуков от БНТ

„Поисках от НАП документация за трудовия договор. Докато е бил програмен директор в телевизия “Алфа”, е предоставил трудовия си договор в НАП в деня на напускането си – 23 юни 2017 г.“, обясни Йорданов.

По принцип това трябва да се случи три дни след заемането на съответната длъжност.

По думите му това е документно престъпление, защото е попълнена фалшива трудова книжка.

Така той поставя под съмнение, че Емил Кошлуков е работил в телевизия „Алфа“ и че е имал право да кандидатства за шеф на БНТ.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено