Открийте ни и в

Канада

Канада ваксинира 75% от затворниците и 90% от военните си

По-малко от 55% от цялостното канадско население е получило първа доза, докато приблизително едва 5% са напълно ваксинирани.

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Изправителната служба на Канада (CSC) е ваксинирала срещу COVID-19 почти 75% от всички федерални затворници – процент на ваксинация, който е много по-висок от процента за общото население.

Според данните, предоставени от CSC, 9 613 затворници са получили поне една доза от ваксината Moderna, като 1 266 са били напълно ваксинирани с две дози. Степента на покритие на ваксините е значително по-висока сред белите (80,2%) и местните затворници (75,9%), отколкото сред другите расови групи. По-малко от 60 процента от цветнокожите хора във федералните затвори са били имунизирани, сочат данните на CSC от 24 май.

Жените затворнички също са били малко по-склонни да бъдат ваксинирани; 77,6% от затворниците в местата за жени са получили доза, в сравнение с 74,7% сред тези в мъжки институции.

"Moderna" забави доставката на 600 000 ваксини за Канада

В женските федерални затвори в тихоокеанския регион (BC и Yukon) обаче съобщават за най-ниските нива на ваксинация на затворници в цялата страна, като по-малко от 63% са получили поне по една доза в сравнение с 85% от затворниците в Квебек.

Докато атлантическите провинции досега са публикували едни от най-ниските нива на ваксинация в страната – федералните данни показват, че по-малко от 60% от възрастните в тези четири провинции са имали първа доза, то 76% от затворниците в региона са били имунизирани.

От началото на пандемията през март 2020 г. в съоръженията за изтърпяване на наказания са регистрирани над 2100 случая на заболели – 1530 затворници и 607 служители.

Броят на затворниците, които са били ваксинирани, е висок, но според статистиката, публикувана от Министерството на националната отбрана (DND), броят на военните, които са получили поне една доза, е дори по-висок. Повече от 90% от всички допустими членове, включително редовни военнослужещи и щатски резервисти, които служат повече от 180 дни в годината, са ваксинирани с една доза, а 20% от тях са напълно имунизирани – степен на ваксинация с втора доза, която е почти четири пъти по-висока от тази, която се отчита сред общото население.

По-малко от 55% от канадското население е получило първа доза, докато приблизително едва 5% са напълно ваксинирани.

Някои членове на армията бяха в челните редици на борбата срещу COVID-19; персоналът е разположен в тежко засегнатите домове за дългосрочни грижи в Онтарио и Квебек, а други са изпратени в отделения за интензивно лечение с недостиг на персонал.

„Членовете на Канадските въоръжени сили продължават да проявяват своята всеотдайност в борбата срещу COVID-19 в Канада, като се ваксинират доброволно, за да помогнат за спиране на разпространението на този смъртоносен вирус“, каза говорителят на армията.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Канада

Канада ще осигури 2,9 милиона дози от ваксината на Pfizer веднага, след като Health Canada одобри употребата й при деца

На децата между 5 и 11 години ще бъде поставена около една трета от размера на дозите, поставяни на възрастните и тийнейджърите

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Децата в Канада ще могат да получат първите си дози от ваксината на Pfizer срещу коронавируса скоро, след като ваксините бъдат одобрени от Health Canada, каза премиерът Джъстин Трюдо.

На пресконференция в четвъртък Трюдо потвърди, че правителството е готово да получи „милиони дози“ от педиатричната ваксина възможно най-скоро, след като бъде одобрена от Health Canada.

„Тези доставки ще осигурят достатъчно дози, за да има за всички деца да се ваксинират“, каза министърът, отговорен за доставките, Анита Ананд.

Pfizer предостави първоначалните си данни от проучванията за тяхната ваксина, използвана от деца между 5 и 11 години, на Health Canada през октомври.

На децата между 5 и 11 години ще бъде поставена около една трета от размера на дозите, поставяни на възрастните и тийнейджърите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Канада затяга изискванията за задължителна ваксинация

Според уебсайта за проследяване на ваксинацията срещу COVID-19 над 82% от канадците на възраст над 12 години са напълно ваксинирани

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Федералните служители, полицаите и войниците в Канада, както и пътуващите със самолети и влакове в страната, скоро ще трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19, съобщиха световни медии.

Политиката за задължителна ваксинация, предложена от премиера Джъстин Трюдо по време на неотдавнашната предизборна кампания, обхваща около 300 хиляди държавни служители.

Част от хората, които не могат да се ваксинират по медицински причини, ще могат да пропуснат задължителната ваксинация, но останалите ще бъдат пуснати в административен отпуск без заплащане, ако не се ваксинират до края на месеца.

Канада се готви за повишено търсене на паспорти

Всички пътници, пътуващи със самолет и железопътен транспорт в Канада, на възраст над 12 години, също ще трябва да бъдат напълно ваксинирани до края на ноември.

Според уебсайта за проследяване на ваксинацията срещу COVID-19 над 82% от канадците на възраст над 12 години са напълно ваксинирани, а 88% са получили поне една доза.

Трюдо отбеляза, че ще има „тежки последици“ за всеки федерален служител, който представи невярна информация за своя имунизационен статус.

През следващите седмици администрацията на премиера ще представи и официален ваксинационен паспорт за международни пътувания.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Кандските власти ще представят системата за доказване на ваксинация при пътувания

Федералното правителство от месеци работи по разработването на международно признат паспорт за ваксини, с цел да го направи готов за обществеността някъде тази есен

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Архив

Отава планира в четвъртък да разкрие подробности за предстоящата си система за доказване на ваксинация при международни пътувания, потвърдиха източници от правителството пред CBC News.

Очаква се премиерът Джъстин Трюдо да обяви повече подробности относно паспорта. Източници, запознати с плана съобщиха, че  наскоро представените подобрени сертификати за ваксина в Онтарио, които включват QR код, изграден към стандарта SMART Health Card, приет от федералното правителство ще бъдат валидни и за международни пътувания.

Все още не е ясно кога сертификатите за ваксини, издадени от други провинции и територии, ще бъдат приети за международни пътувания. Федералното правителство от месеци работи по разработването на международно признат паспорт за ваксини, с цел да го направи готов за обществеността някъде тази есен.

Настоящите документи за ваксинация срещу COVID-19, налични в Канада, не са стандартизирани за международни пътувания, отбелязва федералното правителство.

Малко държави са разработили широко призната международна паспортна система за ваксини. Жителите на Европейския съюз имат достъп до цифров сертификат за COVID, който е признат за трансгранично пътуване в рамките на ЕС.

Министърът на транспорта Омар Алгабра по-рано отбеляза, че всеки канадски паспорт ще трябва да бъде създаден в тясно сътрудничество с провинциите и териториите, които са отговорни за издаването на доказателство за ваксинация. Той каза, че федералното правителство може да помогне, като разработи „стандартизирана“ система за доказване на ваксинация, която в крайна сметка разчита на данни, предоставени от провинциите и териториите.

„Ние просто работим с провинциите по формата и се уверяваме, че цялата необходима информация ще бъде налична“, каза Алгабра на 10 октомври по време на интервю за CBC’s Rosemary Barton Live.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА