Открийте ни и в

Канада

Канада получава близо 2 милиона дози ваксина на Moderna до средата на юни

До момента Moderna се ангажира да достави 14,3 милиона дози в Канада през първите шест месеца на тази година.

публикувано

на

Още два милиона дози от препарата на Moderna ще пристигнат в Канада през следващите две седмици, съобщи министърът на обществените услуги и обществените поръчки Анита Ананд в четвъртък.

Производителите на ваксини също така са се ангажирали да доставят милиони допълнителни дози преди края на юни, обяви министърът в свое изявление.

Следващата пратка от Moderna ще включва 500 000 дози ваксина срещу коронавирус, които ще бъдат доставени през следващата седмица, и още 1,5 милиона, които ще пристигнат преди 14 юни.

И Канада се включва в надпреварата за "превземане" на Луната

“Ще предоставим по-нататъшна актуализация, когато допълнителните доставки бъдат потвърдени от компанията”, каза Ананд.

До момента Moderna е поела ангажимент да достави 14,3 милиона дози в Канада през първите шест месеца на тази година. Засега тя е доставила само 5,6 милиона. Въпреки това миналата седмица министърът на междуправителствените въпроси Доминик Лебланк увери, че е „сигурен, че Модерна ще може да изпълни задълженията си.“

На 21 май той каза че диалогът с Moderna е бил „успокояващ“ и че „правителството абсолютно може да гарантира, че всеки канадец, който отговаря на условията и иска ваксина, включително подходящи (за ваксиниране) по-млади хора, тъй като критериите се развиват, ще получи такава“.

50% ваксинирани: Канада е обхваната от оптимизъм

“Убедени сме, че това ще бъде така за всеки канадски гражданин до края на септември”, добави той.

Потвърдената доставка на ваксини от Moderna идва като допълнение към потвърдените доставки на 2,4 милиона дози от Pfizer, които ще пристигат ритмично всяка седмица през юни, започвайки от следващата.

Идната седмица Канада трябва да получи близо три милиона дози от двамата доставчици.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА