Открийте ни и в

Канада

Канада препоръчва смесването на ваксините на AstraZeneca, Pfizer и Moderna

Вижте при какви условия

публикувано

на

Канада промени насоките за смесване на ваксините срещу коронавируса. Националният консултативен комитет за имунизациите (NACI) в страната излезе с решение, че канадците могат да комбинират ваксините на AstraZeneca, Pfizer и Moderna при определени ситуации.

Ако хората са си поставили първа доза от ваксините на AstraZeneca, втората доза може да е на Moderna или Pfizer.

Според NACI ваксините на Moderna и Pfizer са взаимно заменяеми, ако няма достатъчно количества от ваксината, поставена като първа доза, тъй като и двете използват иРНК технология.

За първи път от 3 месеца: Новите случаи на COVID-19 в Онтарио паднаха под 1 000

Актуализираните насоки на NACI се основават на новите изследвания от Испания и Великобритания, които установяват, че смесването и съчетаването на ваксините на AstraZeneca и Pfizer е едновременно безопасно и ефективно за предотвратяване на COVID-19.

Информацията беше официално потвърдена от главния лекар на Канада д-р Тереза Там, която каза, че решението да се комбинират иРНК ваксини не е “нищо ново” и че един и същ принцип е бил прилаган за различни видове ваксини в миналото – включително тези за грип и хепатит А.

Решението е взето въз основа на сходния състав на ваксините.

Над 13 милиона души са получили поне една доза от ваксината на Pfizer в Канада, за разлика от над 3,5 милиона от ваксината на Moderna и над 2,1 милиона от ваксината на AstraZeneca към 22 май.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА