Открийте ни и в

Канада

Канадските провинции може да направят ваксинациите за коронавирус задължителни

Министърът подчерта, че от властите на провинциите зависи дали ще въведат политики на задължителна ваксинация

публикувано

на

Здравният министър на Канада Жан-Ив Дюкло /сн: CBC, стоп-кадър/

Има вероятност провинциите да въведат политика на задължителни ваксинации за коронавирус през следващите месеци, за да се справят с надигането на върната от коронавирусна зараза, каза здравният министър на Канада Жан-Ив Дюкло.

По думите му здравната система на страната е уязвима, персоналът е изморен и единственият начин да де премине през тази вълна, “този вариант и следващия вариант” е чрез ваксинация.

Дюкло каза, че макар и маските, тестовете и дистанцията да са полезни инструменти, само те няма да сложат край на пандемията.

Канада: Ваксинационен паспорт чак след третата доза на ваксината срещу COVID-19

По думите му дискусия за задължителната ваксинация все още няма, но той смята, въз основа на вижданията си и на контактите със здравните министри (на провинциите – бел. ред.), че тя ще започне през следващите седмици или месеци.

Министърът подчерта, че от властите на провинциите зависи дали ще въведат политики на задължителна ваксинация. По думите му провинциите са изправени пред “перфектната буля” от рекордно покачване на броя на случаите на зараза, недостиг на здравен персонал и около 7 милиона все още неваксинирани канадци.

От името на правителството Дюкло каза, че това, което може да се направи, е да се осигурят ваксини, тестови и всякакъв вид материална помощ. Той предупреди, че Квебек и Онтарио вече страдат от скок в хоспитализациите и другите провинции трябва да се приготвят за същото.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено