Открийте ни и в

Канада

Канадското правителство изпраща помощ на Манитоба в борбата с коронавируса

Понастоящем военните  подпомагат разгръщането на ваксинациите в до 23 общности на Първите нации (индианците) в Манитоба до края на юни

публикувано

на

Канадското правителство реагира на спешната молба на Манитоба за помощ в борбата с COVID-19 заради препълнените отделения за интензивно лечение, като се готви да изпрати епидемиолози и лабораторни техници и да увеличи капацитета за тестване в провинцията.

Министрите на обществената безопасност и готовност за извънредни ситуации, здравеопазването и националната отбрана потвърдиха в съобщение за новините в понеделник, че федералното правителство ще предостави подкрепа по най-различни начини на Манитоба, която съобщи за рекордно голям брой пациенти в реанимация същия ден.

В съобщението се казва, че федералното правителство ще изпрати човешки ресурси, ще разположи медицински персонал чрез канадския Червен кръст и ще осигури помощ от Канадските въоръжени сили.

Едва 600 000 дози ще достави Pfizer на Канада тази седмица

Отава също се готви да изпрати епидемиолози, служители в областта на общественото здравеопазване и лаборанти и от Агенцията за обществено здраве на Канада и Health Canada.

Понастоящем военните  подпомагат разгръщането на ваксинациите в до 23 общности на Първите нации (индианците) в Манитоба до края на юни. Не е ясно дали провинцията е поискала помощ и след този срок.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено