Открийте ни и в

България

Караджов: „Продължаваме лъжата” следват съветите на Гьобелс

Регионалният министър отговори на обвиненията на премиера за искани 2,5 млрд. лв. за “незаконни строежи”

публикувано

на

Караджов и още четирима министри на парламентарен контрол

“Очевидно е, че Кирил Петков и “Продължаваме лъжата” следват съветите на Гьобелс – една лъжа, изречена сто пъти, става истина. За тяхно съжаление, историята е показала, че лъжата винаги си е оставала лъжа”. Това заяви на брифинг регионалният министър в оставка Гроздан Караджов. Думите му дойдоха в отговор на изказване на премиера Кирил Петков, че междуведомствената комисия между финансовото и регионалното министерство е открила 2,5 млрд. лв., които е трябвало да бъдат платени за “незаконни строежи”. Тези средства трябвало да дойдат от повишението на бюджета, поискано от регионалния министър.

“Научих от вас, че междуведомствената група, която е създадена с моя и на министъра на финансите заповед и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонта на пътища по стари договори, била излязла с един скандален доклад. Имало незаконни строежи за 2,4 млрд. лв., които регионалното министерство и аз сме настоявали да се платят веднага. Добричките, бели ангели “Продълкжаваме лъжата” и Кирил Петков ни били спрели”, посочва Караджов.

По думите му комисията, която според Петков констатира незаконни строежи не ги дефинира по този начин.

„Тази междуведомствена комисия, в която само двама от членовете са мои представители, казват дословно следното: „Да се приемат законодателни промени, за да се направят тези строежи търпими”, подчерта регионалният министър в оставка. И допълни: “Договорите са незаконни строежи по смисъла на ЗУД. Никога не е ставало въпрос за това ние да искаме да се плащат. Комисията трябваше да каже кои суми и по кои договори да се платят, и то след проверката. Самото възлагане на договорите е законно и част от парите трябваше да бъдат платени. Но комисията отказа да се произнесе по този въпрос”.

Регионалният министър в оставка заяви, че от този момент възнамерява да опонира на всяко твърдение от “Продължаваме промяната”, което смята за невярно.

“Няма да стане. No pasaran! До днес бях тих и мълчалив, но щом се сипят лъжи, ще вадим документи и ще доказваме корупцията”, отсече той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено