Открийте ни и в

България

КЕВР: Няма искане от “Булгаргаз” за промяна на договора с “Газпром”

От КЕВР напомнят за това законово изискване и посочват, че при тях не е постъпвало подобно искане

публикувано

на

“Булгаргаз” предложи за декември цена на газа 145,87 лв./MWh

Не само дългосрочният договор на “Булгаргаз” с руската компания “Газпром експорт”, но и евентуално негово изменение трябва да бъде одобрено от Комисията за енергийно и водно регулиране.

В съобщение до медиите от регулатора напомнят за това законово изискване.

Те посочват, че при тях не е постъпвало подобно искане за даване на разрешение.

Г-7: Да се осигури безпрепятствен достъп на МААЕ до АЕЦ "Запорожие"

“Във връзка с публикации и коментари в средствата за масово осведомяване по повод действащия дългосрочен договор на „Булгаргаз“ ЕАД с ООО „Газпром експорт“, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) изразява следното становище:

Съгласно чл. 21, ал. 1, т. 23 от Закона за енергетиката и чл. 92, ал. 1, т. 2, предл. 3 от Наредба № 3 от 21.03.2013 г. за лицензиране на дейностите в енергетиката дългосрочните договори за изкупуване на енергия, както техните изменения, преди сключването им от енергийните предприятия, лицензирани по Закона за енергетиката, подлежат на разрешаване от КЕВР. Това законово регулаторно правомощие е от съществено значение, тъй като с него се гарантира сигурността на снабдяването.

Изтекла информация разкрива визията на iPhone 14

Към момента не е постъпило искане от „Булгаргаз“ ЕАД за даване на разрешение от КЕВР за изменение на дългосрочни договори, по които дружеството е страна.

Изтекла информация разкрива визията на iPhone 14

При сезиране на регулаторния орган с такова искане, същото ще бъде разгледано в законоустановения срок, след което КЕВР ще оповести своето решение”, съобщават от Комисията.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено