Открийте ни и в

СВЯТ

Кибератака блокира онлайн услугите на албанските институции

През декември 2021 година Албания беше атакувана отново от киберпрестъпници.

публикувано

на

Кибератака блокира онлайн услугите на албанските институции

Албанското правителство съобщи, че неговата страница и страниците на обществените институции в страната са били спрени след кибератака от неуточнен източник.

"Анонимните" поеха отговорност за кибератака срещу руски медии

В съобщението се посочва, че „широка и комплексна“ кибератака е започнала в петък следобед, след което цялата правителствена инфраструктура и системи са били изолирани.

Според информацията „методът, използван от хакерите, е идентичен с атаките от последната година в международното киберпространство“, като се споменават случаите в Украйна, Германия, Малта, Нидерландия и Белгия.

"Информационно обслужване" отблъсна най-голямата кибератака срещу България

Ранното идентифициране на заплахата е позволила основните правителствени системи да бъдат изключени и в момента те са в безопасност, се казва в съобщението. Правителството съобщава, че си сътрудничи с експерти от Microsoft и базираната в САЩ Jones Group International за разрешаване на ситуацията.

 

Албания наема американска компания за борба с кибератаките и изтичане на лични данни

Албанското министерство на вътрешните работи съобщи, че много полицейски и граждански услуги ще бъдат предоставяни на място в офисите.

През декември 2021 година Албания беше атакувана отново от киберпрестъпници.

Тогава бяха оповестени личните данни на около 690 000 души, включително идентификационни номера и данни за заетостта и доходите от правителствената база данни за публичния и частния сектор. Тази поверителна информация се споделя широко в приложенията.

Заради този случай бяха арестувани четирима души, които по-късно бяха освободени от ареста.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено