Открийте ни и в

Арестуваха Борисов

Кирил Петков се срещна с депутати от ЕНП за ареста на Бойко Борисов и аферата “Хемус” (ВИДЕО)

Представителите на Европейската народна партия отказаха да се появят пред медиите

публикувано

на

Премиерът Кирил Петков се среща с представителите на Европейската народна партия. Водещата сила в Брюксел изпрати своя мисия в България след ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и негови приближени.

Представителите на ЕНП пристигнаха в МС малко след 20.30 часа в понеделник, като към момента разговорите продължават.

Те са в страната по покана на премиера Кирил Петков, който след посещението си в Гърция ги прие в сградата на Министерски съвет, за да ги запознае с политиката на правителството по посока на нулева толерантност на корупцията и за утвърждаване върховенството на правото.

НА ЖИВО: Престрелки между МВР и прокуратурата. Ще арестуват ли отново Бойко Борисов?

В нашата страна са председателят на комисията на ЕП по бюджетен контрол Моника Холмайер и евродепутатът Йерун Ленарс, говорител на групата на ЕНП в парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Докато течеше срещата кратък брифинг даде Лена Бориславова, шефката на политическия кабинет на премиера Кирил Петков. Представителите на ЕНП обаче не се появиха пред медиите. Обяснили, че докато не се запознаят с всички факти и обстоятелства няма да коментират нищо.

„Бяха изложени факти и обстоятелства, свързани със системните нарушения и подозрителните кредити, раздавани от Българската банка за развитие. Премиерът разказа и за ситуацията с язовирите и строежа им от фирми без строителни разрешения, за ситуацията с развитието на АМ „Хемус” и с поддръжка на републиканската пътна мрежа на стойност на 5 млрд. общо усвоени средства, за които няма проведени обществени поръчки или спазване на процедурите по т.на ин хаус възлагане”, заяви Бирославова.

Освободиха Бойко Борисов: Гадно, брутално, върнаха ни в комунизма (ВИДЕО)

„Бяха обсъдени и възможностите за това как европейските и българските институции могат да започнат по-добре и по-ефективно в усвояването на европейски средства и националните бюджети”, заяви още Бориславова.

По думите й е поет ангажимент от българското правителство да предостави наскоро изготвен доклад от Министерство на финансите по отношение на системни недостатъци в одитните процедури, свързани с разходването на евросредства.

„Разговорът продължава. Обменят се различни визии и проблеми, както и препоръки на европейските ни партньори, като над всичко е спазването на принципите на правовата държава”, каза Бориславова.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА