Открийте ни и в

Любопитно

Китай поглежда към Луната с амбиция да изпрати собствени астронавти

Китайските амбиции съвпадат времево с намерението на НАСА да изпрати отново американски астронавти на земния спътник

публикувано

на

Днес сутринта в Центъра за изстрелване на сателити „Дзиуцюен“ се проведе пресконференция във връзка с мисията “Шънджоу-15”.

На нея говорителят на националната програма за пилотирани космически полети Дзи Цимин заяви, че Луната е „идеална база за човечеството за разширяване, усвояване и използване на космическото пространство“.

„Изследването на Луната винаги е било една от основните задачи и фокус в развитието на пилотираните космически полети в съвременния свят“, добави той.

Майка парамедик оказа помощ на тежко пострадала в катастрофа: Не разпозна дъщеря си

Китай вече е усвоил редица ключови технологии, свързани с пилотирани космически полети и дейности на Луната, в резултат на които страната е изработила план за изпращането на хора на земния спътник.

„Китай е готов да стартира този проект“, подчерта още говорителят.

Брансън върна парите на Шефкет Чападжиев, не може да го прати в Космоса (ВИДЕО)

Амбициите на източноазиатската страна се случват в момент, когато САЩ възобнови програмата си за космически полети до Луната. НАСА планира на земния спътник отново да стъпят американски астронавти и това да се случи през 2025 г. В момента е изстреляна тестовата капсула “Орион” с изкуствени манекени, която през уикенда навлезе в лунна орбита. Тя ще остане там в продължение на една седмица, след което ще се върне обратно на Земята, приводнявайки се в Тихия океан.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено