Открийте ни и в

СВЯТ

Китай позволява на децата да играят видео игри само три часа седмично

Според правителството много тийнейджъри са пристрастени към онлайн игрите, а това оказва негативно влияние върху тях

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Китай предприема още по-драстични мерки за ограничаване на пристрастяването към видеоигрите сред младото население. С едно от предишните си решения, властта забрани на непълнолетните деца в страната да играят повече от час и половина на ден.

Сега новите правила им разрешават да играят видеоигри само по 1 ас на ден в петък, събота и неделя – или общо 3 часа за трите дни.

А как ще се следи дали мерките се спазват? Обикновено децата, които играят, са задължени да въведат личните си данни в акаунта си, а компаниите, производители на видеоигрите ще са длъжни да следят дали правилата, въведени от Китайското правителство се спазват.

Видеоигрите в САЩ отчетоха печалба от $1,5 млрд. за април заради карантината

Това означава още, че едно дете ще бъде „изхвърлено“ от играта, когато премине допустимото време и няма да бъде допускано до нея извън конкретните часове. А те са много специфични – между 20 и 21 часа вече в трите дни.

Новите мерки засягат приблизително 110 милиона младежи, които играят видео игри в Китай. Ако целият поток от геймъри бъде концентрират в един конкретен час, това създава опасения, че сървърите на компаниите за видеоигри няма да издържат на натоварването.

Според правителството много тийнейджъри са пристрастени към онлайн игрите, а това оказва негативно влияние върху тях.

В статията се посочва особено популярната игра на Tencent  „Honor of Kings“, като се казва, че някои ученици я играят по до 8 часа на ден и се призовава за повече ограничения спрямо индустрията.

Тръмп: Видеоигрите са виновни за масовите касапници в САЩ

“Нито една индустрия и нито един спорт не трябва да има правото да се развива по такъв начин, че да унищожи цяло едно поколение,” се казва в статия, публикувана в държавното издание Economic Information Daily. В нея онлайн игрите са оприличени на “духовен опиум”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено