Открийте ни и в

Любопитно

Китай ще наказва родители на деца с лошо поведение

Пекин се опита и да сложи край на “сляпото” преклонение пред интернет знаменитостите

публикувано

на

Китайският парламент ще обсъди въвеждането на законодателство, с което да се наказват родители, ако техните деца имат “много лошо поведение” или извършват престъпления.

Законопроектът за насърчаване на семейното възпитание предвижда, ако прокуратурата установи форми на много лошо или престъпно поведение при някое дете, настойниците му ще бъдат порицани и задължени да преминат през програми за семейно възпитание.

“Има много причини за това подрастващите да проявяват лошо поведение и липсата на подходящо семейно възпитание е главната от тях”, заяви Цзан Тевей, председател на комисията по законодателни въпроси към Общокитайско събрание на народните представители (ОСНП, парламента).

По идея на Путин: Софтуер следи младежите онлайн за "деструктивно поведение"

Законопроектът за насърчаване на семейното образование, който тази седмица ще се разглежда на сесия на Постоянния комитет на ОСНП, освен това призовава родителите да организират времето на децата си така, че да могат да почиват, играят и да правят физически упражнения.

Тази година Пекин прояви по-силен патриархален дух, като взе мерки за справяне с пристрастяването на младите към онлайн игрите, считани за форма на “опиум за душата”, и се опита да сложи край на “сляпото” преклонение пред интернет знаменитостите.

През изминалите месеци образователното министерство наложи ограничения за времето, в което децата играят онлайн игри, като им разреши да го правят само в рамките на един час в петък, събота и неделя.

Министерството намали също домашните и забрани извънкласното обучение по основните предмети през уикендите и ваканциите, поради опасението, че голямата учебната натовареност изтощава децата.

В същото време Китай насърчава младите китайци да бъдат по-малко “женствени” и да имат “по-мъжко” поведение.
В свое “Предложение за предотвратяване на феминизацията на подрастващите момчета”, представено през декември, образователното министерство призова училищата да насърчават спортовете на територията на училищата, като например футбола.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА