Открийте ни и в

Канада

Клиенти на ресторант в Албърта минават със снимки на кучета вместо ваксинационни сертификати

Персоналът на ресторанта използвал таблет, като имитирал проверка на QR код

публикувано

на

Но ресторант в провинция Албърта, Канада, се наложи да затвори помещенията си за хранене, след като здравният департамент разкри, че клиенти показват на входа снимки на кучета вместо доказателство, че са ваксинирани, или отрицателен тест за коронавирус, каквито са изискванията на властите.

Здравният департамент накара The Granary Kitchen да затвори временно в петък, докато тече разследване, започнало на 11 януари по получени сигнали.

Нарушението било безспорно установено след изпращане на двама фиктивни клиенти по различно време в ресторанта и те успели да влязат, като показали снимки на кучета и личните си документи.

И в двата случая персоналът на ресторанта използвал таблет, като имитирал проверка на QR код, като всъщност им показали снимка на куче, се казва в заповедта на Alberta Health Services. След “проверката” служителят искал личната идентификация и предлагал услугите на заведението.

Нови промени в правилата за влизане от САЩ и Канада в България

Ресторантът е трябвало да остане затворен, докато собствениците осигурят пълното прилагане на наредбите на здравните власти на провинцията, осигурят обучение на персонала ка да се прави това, и то с писмено потвърждение, че такова е проведено.

В изявление от името на заведението са каза, че случаят е свързан с грешка на една от техните служителки “в млада възраст” и че през уикенда ще бъде извършено обучение и “прегрупиране”. От ресторанта напомниха на клиентите си, че посрещащият персонал е подложен на голямо напрежение и ги помолиха да бъдат доброжелателни с техните служители, когато отворът отново.

Здравният департамент оттегли заповедта за затваряне в понеделник и заведението отвори отново. Един от собствениците му, Патрик Молкин, заяви, че властите са останали “много доволни” от предприетите действия за удовлетворяване на изискванията им.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА