Открийте ни и в

Коронавирусът

Кметът на Лос Анджелис предупреди: хората остават по домовете си най-рано до май

публикувано

на

сн. АП/БТА

Жителите на Лос Анджелис ще трябва да останат по домовете си най-рано до май.  Това предупреди кметът на града Ерик Гарсети в сряда.

“Мисля, че ще продължи най-малко два месеца”, заяви той. “И да се подготвим и за по-дълго”

В интервю за Insider, Гарсети се обяви против “преждевременния оптимизъм” в лицето на пандемията от COVID-19, заявявайки, че лидерите, които предполагат, че бизнесът е на ръба, както обикновено, излагат живота на риск.

“Не мога да кажа това достатъчно силно”, каза кметът. “Оптимизмът трябва да се основава на данни. И в момента данните не са добри. Даването на фалшива надежда на хората ще смаже настроението им и ще убие повече хора“, каза Гарсети и добави, че ще промени действията си, като наложи усещане за нормалност в най-ненормалния момент от едно поколение.

“Това няма да убие повечето от нас”, каза той. “Това ще убие много повече хора, отколкото сме свикнали да умират около нас.”

Във вторник Гарсети заяви, че градът е на разстояние от шест до 12 дни от съдбата на Ню Йорк, където скокът на пациенти с новия коронавирус заплашва да затрупа здравната система.

Към обяд във вторник служителите на общественото здравеопазване на окръг Лос Анджелис заявиха, че има 662 потвърдени случая на COVID-19, с 11 потвърдени смъртни случая.

Реалните цифри без съмнение са по-високи, тъй като служителите едва наскоро започнаха да тестват.

Лос Анджелис, където отделенията за интензивно лечение бяха напълнени с 90% много преди очаквания пик на огнището на COVID-19, не е по-добре подготвен. През следващите седмици Гарсети каза, че всичко, от конвенционалните центрове до спортните арени, като например Staples Center, може да се наложи да бъде превърнато в място за болнични легла.

Докато той е загрижен и за икономическите проблеми, кметът най-вече се притеснява от незаменимите загуби на живот, които се предвиждат в тази пандемия.

“Основното ужасяващо нещо, което според мен трябва да държи буден всеки местен лидер, е прогнозата колко хора ще се заразят, прогнозата каква ще бъде смъртността и колко мъртви ще имаме”, каза Гарсети. “Ще имаме ли стотици хиляди смъртни случаи или десетки хиляди смъртни случаи? Това ни поддържа. Това ще бъдат наши приятели. Това ще бъде нашето семейство. Ще бъдат хора, които обичаме много”, каза той. “И всичко, което правя, е през този обектив.”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА