Открийте ни и в

България

Кмет раздаде агнешко на 320 съграждани oт Стамболийски

Година по-рано името на Георги Мараджиев беше забъркано в скандал с журналистическо разследване, свързано с финансовото състояние на семейството му

публикувано

на

Сн: Facebook

За шеста поредна година 320 души от Стамболийски  получиха за Великден агнешко с пожелание за здраве, щастие и вяра в доброто.

Раздава се от кмета на общината Георги Мараджиев и семейството му, като дарението е за всички потребители на местното социално звено Домашен социален патронаж и потребителите по проекта „Топъл обяд“. Агнешко бе раздадено и на децата от Центъра за настаняване от семеен тип, които получиха и специална торта за предстоящия празник.

„През целия ми съзнателен живот съм се стремял със семейството ми да живеем в хармония и уважение към хората, и да помагаме. Правили сме го стотици пъти! Дарявали сме много преди да стана кмет. А от 2015 година до сега на всеки празник – Великден, Гергьовден, Архангеловден и Коледа, раздаваме храна на хора, които са бедни и самотни, които чакат вкъщи Великден без да имат храна на масата. Надявам се, че правим по някакакъв начин щастливи тези 320 души.

Години наред не съм говорил за това, защото смятах, че не е нужно, когато правиш добро, да го огласяваш. Но вече мисля, че, ако повече хора се включват в такива инициативи, ще дадем светлина и топлина не на 320, а на много повече хора“, каза кметът Георги Мараджиев.

Година по-рано името на Мараджиев беше забъркано в скандал с разследване  на bTV свързано с имотите и финансовото състояние на семейството му. Тогава той напусна ръководен пост в ГЕРБ, за да не петни името на партията.

В репортажа се разказва за това как Мараджиев, който е областен координатор на ГЕРБ за Пловдив-област от септември 2018 г., е придобил 5 апартамента в Слънчев бряг по време на мандата си.

Три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка. Мараджиев е кмет на Стамболийски втори мандат, има и декларирани 2,5 млн. лв. лични приходи само за година. Той е и бивш собственик на предприятия за полиетиленови чували, различни видове фолио и пластмасови изделия в Цалапица, край Стамболийски.

“Не се притеснявам за доходите си. За мен най-важният капитал са хората и когато изляза на улицата и видя безплатния транспорт и пълния безплатен детски център, новите асфалтирани улици – това което съм постигнал за четири години, за мен по-голяма радост от това няма”, коментира веднага след разследването градоначалникът на малкото градче.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено