Открийте ни и в

България

Кой е корумпираният българин, когото САЩ не искат: Виден бизнесмен, виден политик…

публикувано

на

Снимка: flickr

За първи път българин ще получи публична забрана да влиза в САЩ заради корупция, обяви пред ден американският посланик Херо Мустафа.

“САЩ имат намерение да предприемат по-твърди мерки, мерки със зъби, в борбата с корупцията. Затова скоро ще оповестим първия българин, на когото ще бъде наложена забрана за влизане в Съединените щати заради корупция”, заяви тя пред Нова телевизия и допусна, че скоро ще се появят още имена на българи със забрана да влизат в САЩ.

“Става въпрос за една процедура, която е крайно нежелателна за България. Показва, че основен наш съюзник в НАТО като САЩ отчита, че България не показва съществени резултати в борбата с корупцията и се налага те да побутват този процес като оповестяват имената на тези лица, за които знаят, че са корумпирани”, коментира днес Стефан Тафров, бивш посланик на България в ООН.

BREAKING: Българин със забрана да влиза в САЩ, заради корупция. Ще има и други

Според него от американска гледна точка е, че България е много уязвима за руско влияние, а основен вариант за проникване на това влияние е именно корупцията.

По думите му САЩ са избрали лицето, на което ще наложат забрана за влизане на тяхна територия заради корупция, на база на свои доказателства.

“Факт е, че няма осъдени високопоставени лица за корупция в България. Това го казват и Съединените щати, казва го и Европейския съюз”, напомни Тафров.

Той е на мнение, че това е сигнал за нужда от конституционни промени у нас, които да сложат ред в работата на институциите.

“Може и САЩ да са ни давани данни за известно корумпирано лице, но ние да не сме им обръщали внимание, защото то е много влиятелно”, допусна още дипломатът.

Според Стефан Тафров целта на американската страна е да накара българските институции да си свършат работата.

“Когато името бъде публично обявено със забрана да влиза в САЩ заради корупция, тогава те ще трябва да го разследват и да докажат”, обясни той.

“Не знам за кого става дума, не съм чул”, допълни още той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА